четвер, 22 вересня 2011 06:00

Найсильніший тенісист не хоче грати за збірну

Україна сенсаційно вибула до третього дивізіону Кубка Девіса,  неофіційного командного Кубка світу з тенісу. Цей провал стався на тлі входження українця Олександра Долгополова до світової еліти. Він удало зіграв у січні на відкритому чемпіонаті Австралії. Вболівальники сподівалися, що збірна України зможе нарешті увійти до Світової групи Кубка Девіса, тобто до тенісної вищої ліги. Маючи у складі гравця першої двадцятки, це зробити не так складно.

Проблема в тому, що цей тенісист категорично відмовився грати за збірну. В будь-якій іншій країні це спричинило б гучний скандал. Тому що спортивною честю рідної держави нехтувати не заведено. Нещодавній переможець відкритого чемпіонату США, перша ракетка світу серб Новак Джокович одразу по перемозі заявив, що його наступна мета — виграти Кубок Девіса зі збірною Сербії. Долгополов, у якого Джокович виграв у Нью-Йорку із великими труднощами, не заявляв нічого. Він просто зник із тенісного горизонту. Питання неучасті нашого найкращого тенісиста у матчі із Словаччиною практично ніде не висвічували, хоча Федерація тенісу України могла би здійняти галас, який був би щонайменше неприємний для відмовника.

На сьогодні відомо те, що Федерація і спортсмен не дійшли згоди щодо фінансових умов участі Долгополова у матчах національної збірної. Якби правда у цій суперечці була на боці Федерації, навряд чи усе минуло б так тихо. Швидше за все, у конфлікті винні обидві сторони. А постраждав престиж нашого спорту.

Якби не це, наступного року у Києві чи іншому українському місті могли б відбутися матчі за участю найкращих тенісистів планети. Зросла би популярність тенісу в нас і тенісної України у світі. Тепер же доведеться знову підніматися із третього дивізіону, змагаючись із такими тенісними "гігантами", як Єгипет, Ірландія, Мадагаскар, Люксембург, Монако.

Хоча за сьогоднішнього ставлення до тенісу в Україні й ці поєдинки можуть стати для нашої збірної проблемою.

Зараз ви читаєте новину « Найсильніший тенісист не хоче грати за збірну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути