вівторок, 21 вересня 2010 05:00

Безсонов пішов у відставку

  Володимир Безсонов працював головним тренером ”Дніпра” два роки
Володимир Безсонов працював головним тренером ”Дніпра” два роки

Минулої суботи дніпропетровський "Дніпро" програв виїзний матч чемпіонату України "Севастополю" — 1:2. Після поєдинку головний тренер дніпропетровців Володимир Безсонов, 52 роки, подав у відставку. Її прийняв власник клубу Ігор Коломойський. Виконувачем обов"язків наставника призначили Вадима Тищенка.

Володимир Безсонов став 11-м тренером "Дніпра", відколи проводять український чемпіонат. Він прийняв команду у вересні 2008-го після відставки Олега Протасова. За цей час через команду пройшло 40 футболістів, але якість гри була дуже низькою. Десь так дніпряни працювали за Миколи Федоренка 2001-го, але тодішні фінансові можливості клубу і, відповідно, його комплектація були гіршими.

Безсонов мав чотирьох форвардів високого, як для українського чемпіонату, класу — Євгена Селезньова, Володимира Гоменюка, Олексія Бєлика та Олександра Гладкого. При цьому команда діяла з одним нападаючим, тренер часто дотримувався схеми 1-4-1-4-1. Безсонов, як і у футбольному клубі "Харків", що його він очолював раніше, сповідував силовий футбол. Від гравців просив проходити флангом і робити навісні передачі. Якщо суперник перекривав фланги, команда виглядала безпорадною. 70% голів "Дніпро" Безсонова забивав після розіграшу стандартних ситуацій. Команда не вміла переламати хід подій, якщо матч складався невдало. Тільки в одному з 64 поєдинків, коли керував Володимир Васильович, дніпропетровцям удалося перемогти, поступаючись по ходу зустрічі. Зате жодного разу клуб не програвав із великим рахунком. Цього не змогли уникнути Євген Кучеревський та Олег Протасов, попередники Безсонова.

Матч із "Севастополем" на лаві запасних провів лідер захисту Андрій Русол, а досвідчені півзахисники Сергій Назаренко та Максим Калиниченко вийшли тільки на заміну. За чутками, всі вони зверталися до керівництва клубу з проханням замінити наставника. Пояснили свій крок його слабкою тактичною підготовкою.

Вадим Тищенко, найімовірніше, очолюватиме команду до завершення осінньої частини сезону. Він уже виконував обов"язки головного тренера після відставок Миколи Федоренка та Олега Протасова. Кажуть, Тищенко кваліфікованіший за Безсонова, але йому бракує жорсткості.

Керівництво "Дніпра" шукає фахівця, який міг би очолити клуб. Серед імовірних кандидатів — тренер "Кривбаса" Юрій Максимов, білорус Олег Кононов, який працює з "Карпатами", та Юрій Красножан — наставник російського "Спартака" з Нальчика.

— Аніскільки не здивувала відставка Безсонова, — говорить "ГПУ" 78-річний Анатолій Заяєв, заслужений тренер України. — Фахівець він непоганий, але не для команди рівня "Дніпра". Не зміг налагодити контакт з футболістами, тому ті за тренера не билися. Пригадую, Андрій Воробей, коли йшов із команди, скаржився, що тренер навіть не пояснив йому причин такого рішення.

Зараз ви читаєте новину «Безсонов пішов у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути