Ексклюзиви
середа, 04 лютого 2009 12:46

Житника призначили капітаном збірної Росії

Житника призначили капітаном збірної Росії

Після восьмирічної перерви Олексій Житник повернувся в збірну Росії. Більш того, головний тренер росіян В"ячеслав Биков призначив вихованця київського хокею, чемпіона Олімпійських ігор-1992 капітаном команди на прийдешній етап Євротуру.

Хоча спочатку участь в турнірі 36-річного захисника московського "Динамо" не планувалася. Він замінив хворого Дмитра Воробйова з "Салавата Юлаєва".

Олексій Миколайович Житник (10 жовтня 1972, Київ) - професійний український і російський хокеїст. Амплуа - захисник. Професійну кар"єру починав у складі київського "Сокола", потім його викликали в ряди радянської армії і він потрапив в ЦСКА.

На драфті в НХЛ 1991 року був вибраний в 4 раунді під загальним 81 номером командою "Лос-Анжелес Кінгз". У першому сезоні у складі "Лос-Анжелеса" дійшов до фіналу Кубка Стенлі.

14 лютого 1995 року обміняний в "Баффало Сейбрз". Протягом десяти років виступав за "Баффало". Вищим досягненням Житника і його команди за цей час був фінал Кубка Стенлі сезону 1998-1999 років.

2 серпня 2005 року як вільний агент підписав контракт з "Нью-Йорк Айлендерс". 16 грудня 2006 року обміняний до "Філадельфії Флайерз". 24 лютого 2007 року обміняний до "Атланти Трешерз". 26 липня 2008 року Олексій Житник підписав пробний контракт з ХК "Динамо Москва".

Нагороди:

Олімпійський чемпіон, 1992 (збірна СНД)

Заслужений майстер спорту СРСР (1992)

Срібний призер Олімпіади, 1998 (збірна Росії)

Учасник матчу "Всіх зірок" НХЛ (2 рази)

Володар Кубка Шпенглера (2008).

За матеріалами sport.segodnya, wikipedia

Зараз ви читаєте новину «Житника призначили капітаном збірної Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути