неділя, 24 червня 2018 20:11

Зірковий гравець та нікудишній тренер - хто такий Фабріціо Раванеллі

Український футбольний світ сколихнула новина про призначення Фабріціо Раванеллі. Екс-нападник туринського "Ювентуса" став головним тренером київського "Арсенала". Gazeta.ua нагадає, ким був Раванеллі-гравець та які перспективи чекають на Фабріціо в Україні.

Найкращі роки футбольної кар'єри Фабріціо провів у "Ювентусі". За "стару сеньйору" нападник відіграв чотири сезони в 1992- 1996 роках. Раванеллі допоміг Юве перемогти у фіналах Ліги чемпіонів та Кубка УЄФА, здобув Скудетто, Кубок і Суперкубок Італії.

Автор: sportland24.ru
  Виграв Кубок УЄФА з "Юве"
Виграв Кубок УЄФА з "Юве"

В сезон 1994/95 "Стара Синьйора" оформила золотий дубль, а форвард став одним із найкращих снайперів чемпіонату (15 голів) і забив більше від усіх у Кубку Італії (6). А вже через рік туринці здійняли над головою Кубок чемпіонів, розписавши із Аяксом нічию 1:1 в основний час і перемігши у серії пенальті. Єдиний гол Юве в основний час забив саме Раванеллі.

Автор: XSPORT.ua
  Виграв  Лігу чемпіонів у складі "Ювентуса"
Виграв Лігу чемпіонів у складі "Ювентуса"
Після "Юве" Фабріціо на всикому рівні пограв ще рік в "Мідлсбро" та два роки у французькому "Марселі".
Автор: Sports.ru
  Фабрі по феєрив два сезони в "Марселі"
Фабрі по феєрив два сезони в "Марселі"
Після цього, його кар'єра пішла на спад, і поступово змінючи команди на все нижчі і нижчі за рангом. Завершив кар'єру символічно, в команді з якого розпочалась його професійна гра в "Перуджі".
По завершенню кар'єри почав тренувати молодь в "Юве". Але не довго. Потім на довгі роки зник з футбольного світу і повернувся аж у 2013 році. У червні підписав 2-річний контракт з французьким "Аяччо". Але вже в листоподі був звільнений за провальні результати команди. Потім намагався працевлаштуватись в чемпіонаті Шотландії, але не вдалось
Автор: Sports.ru
  Під час невдало періоду в "Аяччо"
Під час невдало періоду в "Аяччо"
"Тепер цей, без перебільшення, зірковий гравець, але нікому не відомий наставник приїхав тренувати київський Арсенал. І це саме той випадок, коли угода вигідна для обох сторін: Арсенал потрібен Раванеллі так само, як Раванеллі потрібен Арсеналу. Італієць спробує перезапустити власну кар'єру і у випадку успіху піти на підвищення. Натомість столичний проект вже зараз виграв в іміджевому плані. Не маючи власних уболівальників, "каноніри" прагнуть привернути на трибуни якомога більшу кількість глядачів",- розповідає "Футбол24".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідери збірних, які приведуть свою команду до трофею

49-річний екс-форвард "Ювентуса" Фабріціо Раванеллі прокоментував своє призначення на посаду головного тренера "Арсенала".
Зараз ви читаєте новину «Зірковий гравець та нікудишній тренер - хто такий Фабріціо Раванеллі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути