четвер, 29 жовтня 2015 12:56

Жіноча збірна України поступилася Франції

Жіноча збірна України поступилася Франції
Українки тричі пропустили від француженок у відборі на Євро-2017

Національна жіноча збірна України поступилася команді Франції у кваліфікаційному матчі чемпіонату Європи 2017 року. "Синьо-жовті" пропустили від третьої команди світу три м'ячі на "Арені Львів".

На передматчевій прес-конференції Володимир Рева відзначив повернення до складу "синьо-жовтих" рекордсменки Людмили Пекур. Як виявилося згодом, керманич жіночої збірної прийняв ще одне кадрове рішення, оновивши позицію голкіпера. Місце у воротах замість Зварич зайняла Самсон, яка грала в основі української команди ще в останніх кваліфікаційних матчах КС-2015 із італійками.

Гості з Франції, за словами коуча Філіппа Бержеро, приїхали до міста Лева, аби продемонструвати свої найкращі гральні якості. Ні у кого не було сумнівів, щодо перебігу подій на полі – француженки надійно контролювали хід. Українки, обравши гру від захисту, діяли досить надійно позаду, але практично не бігали у контратаки. Єдині сподівання стосувалися Козиренко, яка нав'язувала боротьбу захисникам суперниць на кожному клаптику поля. Але Тетяну гості надійно прикрили, не давши їй шансів виграти бодай одне позиційне протистояння у перші 45 хвилин матчу.

Збірна Франції запропонувала українській команді комбінаційний і динамічний футбол в атаці із використанням флангів та активним підключенням пари нападників – Ле Соммер та Делі. Саме від цих двох виконавиць постійно надходила загроза нашим воротам. Якщо перші 15 хвилин захисники "синьо-жовтих" майже не давали суперницям нагод для створення гостроти, то потім клас "триколірних" все ж вдався взнаки. Спочатку Ле Соммер пробила у ближній кут, перевіривши пильність Самсон. Трохи згодом нашого воротаря врятував вже каркас воріт: Делі потужно вистрілила у бік рамки воріт, і Самсон неймовірними зусиллями перевела "сферу" у поперечину.

Другу половину першого тайму слід занести до активу збірної Франції. Шалений пресинг і високий рівень командної та індивідуальної гри призвели до того, що підопічні Бержеро досягли свого. Франція забила гол у перерву: на 42-й хвилині Делі прибрала зі свого шляху двох захисників і невідпорно пробила у дальній кут.

"Триколірні" продовжили робити результат після перерви. На 59-й хвилині провалився правий фланг збірної України: Качі виконала подачу, а Бюссалья ударом з-за меж штрафного змусила воротаря капітулювати. Минуло ще десять хвилин, і Мажрі красивим дальнім ударом закріпила перевагу своєї команди. Самсон у карколомному стрибку намагалася врятувати свою команду, але "сфера" обрала свій шлях, залетівши від поперечини у сітку.

Після цього інтригу в матчі було вичерпано. Збірна Франції на правах фаворита могла економити сили, а в українок не вистачало командної швидкості, аби створити бодай якісь проблеми для титулованих суперниць. Команда Бержеро могла зробити рахунок і зовсім неприємним для нас, але у нагоді Самсон стала поперечина після удару Делі на 89-й хвилині.

Євро-2017. Кваліфікація

Україна – Франція – 0:3

Голи: Делі (42), Бюссалья (59), Мажрі (69)

Україна: Самсон – Басанська, Чорна, Філенко, Пекур (Андрущак, 57), Бойченко, Романенко (Кочнєва, 87), Апанащенко (к), Василюк, Козиренко (Овдійчук, 64), Кравець

Турнірне становище у групі: Франція - 6 очок (2 матчі), Румунія - 4 (3), Греція - 3 (1), Україна - 1 (2), Албанія - 0 (2).

Зараз ви читаєте новину «Жіноча збірна України поступилася Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути