Ексклюзиви
середа, 16 березня 2011 13:48

Жінка-арбітр вперше обслужить матч вищого українського дивізіону

Жінка-арбітр вперше обслужить матч вищого українського дивізіону

У матчі 22-го туру української Прем'єр-ліги "Металург" (Запоріжжя) - "Таврія" асистентом головного арбітра вперше в історії українського чемпіонату буде працювати жінка - Наталія Рачинська. Про це повідомив куратор суддівського корпусу в Україні П'єрлуїджі Колліна.

"На наступних вихідних вперше на матчі Прем'єр-ліги буде працювати жінка-арбітр. Але мені здається, що така практика - це абсолютно нормально. Якщо асистент арбітра дійсно молодець, то чоловік він чи жінка, мене мало цікавить. Головне, щоб людина добре виконувала свою роботу. Тож пані Рачинська отримає призначення на один з матчів Прем'єр-ліги ", - сказав Колліна.

40-річна киянка Наталія Рачинська працює у футбольному суддівстві вже більше 11 років. Колишня професійна футболістка (виступала за київське "Динамо" і французьку "Тулузу") завершила ігрову кар'єру наприкінці 90-х після народження сина.

Кар'єру арбітра почала в 2000 році на аматорському рівні, в 2003-му вже судила матчі другої ліги. Ще через рік вона отримала статус арбітра ФІФА.

Зараз ви читаєте новину «Жінка-арбітр вперше обслужить матч вищого українського дивізіону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути