четвер, 05 липня 2007 08:04

Зимова Олімпіада-2014 пройде в Сочі

Зимова Олімпіада-2014 пройде в Сочі

У Гватемалі на 119-ій сесії МОК визначилася столиця зимових Олімпійських Ігор 2014 року. Згідно з підсумками голосування членів МОК, право на проведення Олімпіади отримало Сочі. У другому турі виборів російський город-курорт з перевагою в чотири голоси обійшов південнокорейський Пхенчхан.

Після першого туру корейське місто отримало 36 голосів, Сочі - 34, а австрійський Зальцбург - 25. За правилами голосування, Зальцбург вибув з олімпійської гонки, а в другому турі Сочі отримав 51 голос, Пхенчхан - 47. За словами віце-прем"єра уряду Росії Олександра Жукова, з тих членів МОК, хто в першому турі підтримав австрійську заявку, в другому 17 чоловік віддали свої голоси за російське місто.

Остаточні підсумки оголосив президент Міжнародного олімпійського комітету Жак Рогге. Приблизно у 4:30 він підпише з представниками російської делегації - президентом ДКР Леонідом Тягачовим, губернатором Краснодарського краю Олександром Ткачовим і мером Сочи Віктором Колодяжним контракт на проведення Ігор-2014 в Сочі.

Вперше в історії Росії отримала зимову Олімпіаду. У 1980 році в Москві відбулися літні Ігри, але через напружену політичну ситуацію в них не взяли участь спортсмени з низки країн, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Зимова Олімпіада-2014 пройде в Сочі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути