Ексклюзиви
пʼятниця, 25 травня 2018 12:00

Зіграли найгучніший фінал у історії Ліги чемпіонів

Зіграли найгучніший фінал у історії Ліги чемпіонів
Капітан "Ліверпуля" Стівен Джерард і тренер Рафаель Бенітес.

25 травня 2005 року в Стамбулі грався фінал Ліги чемпіонів. Зустрічалися італійський "Мілан" з українцем Андрієм Шевченком та англійський "Ліверпуль".


Італійці відразу взялися до справи. Після подачі штрафного від правого флангу всі забули в центрі карного майданчика 37-річного захисника Паоло Мальдіні. Удар об землю з відскоком і – 1:0.

Приголомшені гравці "Ліверпуля" пішли до роздягальні й раптом почули пісню You'll Never Walk Alone


Наприкінці тайму двічі відзначився аргентинець Ернан Креспо. Спочатку він із кількох метрів замкнув простріл Андрія Шевченка, а згодом реалізував вихід сам на сам із голкіпером Дудеком – 3:0 в першому таймі!


Приголомшені гравці "Ліверпуля" пішли до роздягальні й раптом почули пісню You'll Never Walk Alone – "Ти ніколи не ходитимеш один" – гімн свого клубу. Це уболівальники не дозволили своїй команді занепасти духом.


У другій половині гри все перевернулося з ніг на голову. Спочатку Джерард після подачі Ріісе скорочує відставання – 3:1. На 56-ій хвилині чех Шміцер дальнім пострілом застає зненацька голкіпера Діду – 3:2. На 60-ій хвилині Гаттузо збиває Джерарда в своєму карному майданчику. Хабі Алонсо б'є, Діда парирує, але іспанський півзахисник "Ліверпуля" першим встигає на добивання - 3:3.


У додатковий час відмінну нагоду принести перемогу "Мілану" втратив Андрій Шевченко. Він бив ногою з меж карного майданчику. Дудек витягнувся в струнку й парирував удар. Андрій був першим на добиванні й пробив головою. Але й цей удар потягнув польський воротар "Ліверпуля".


У серії пенальті Дудек парирував вирішальний удар Андрія й приніс перемогу своєму клубові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За 4 години після приїзду: у центрі Києва побили фанів "Ліверпуля"


Це була остання перемога "Ліверпуля" в Лізі чемпіонів. 2007 року клуби знову зустрілися у фіналі, але перемогу вже святкував "Мілан" - 2:1.

Зараз ви читаєте новину «Зіграли найгучніший фінал у історії Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути