середа, 26 грудня 2012 13:53

Збірну України очолив Фоменко, "молодіжку" - Ковалець

Збірну України очолив Фоменко, "молодіжку" - Ковалець
Фоменко очолив збірну України. Фото: ffu.org.ua

Сьогодні, 26 грудня, в Будинку футболу відбулося засідання Виконкому ФФУ, на якому затвердили кандидатуру наставника національної збірної України.

Михайло Фоменко був призначений новим головним тренером збірної України. Сергій Ковалець - новий головний тренер молодіжної збірної України.

На клубному рівні Михайло Фоменко виступав за Спартак Суми (1965-1969), Ворошиловградську Зорю (1970-1971) і київське Динамо (1972-1978). Разом з Динамо Михайло Іванович вигравав Кубок володарів Кубків і Суперкубок УЄФА у 1975 році.

Як тренер Фоменко встиг попрацювати в різних місцях - з 1979 року він періодично очолював Металіст, київське Динамо, запорізький Металург, Таврію і російський Салют.

Сергій Ковалець як тренер з 2005 року працював в штабі харківського "Металіста", допомагаючи Мирону Маркевичу. В жовтні 2008-го очолив ФК "Львів", в 2010-2011-му тренував київську "Оболонь". 20 січня 2012 очолив словацький "Татран", підписавши контракт на рік, проте вже влітку залишив клуб. Невдовзі Сергій Іванович був представлений як новий головний тренер запорізького "Металурга", однак залишив клуб через місяць.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що шведський фахівець Свен-Йоран Ерікссон не прибув на засідання Виконкому ФФУ, де призначали головного тренера збірної України.

Зараз ви читаєте новину «Збірну України очолив Фоменко, "молодіжку" - Ковалець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути