середа, 26 грудня 2012 10:42

У ФФУ не виключають третього кандидата на посаду наставника збірної України

У ФФУ не виключають третього кандидата на посаду наставника збірної України
Михайло Фоменко очолює комітет збірних ФФУ. Фото: ffu.org.ua

Віце-президент ФФУ розповів про те, як відбудеться процедура вибору тренера національної збірної.

Нагадаємо, сьогодні, 26 грудня, в Будинку футболу відбудеться виконком ФФУ за підсумками якого буде названо ім'я головного тренера збірної України.

"Президент ФФУ Анатолій Коньков буде представляти кандидатів, давати їм детальну характеристику. Після цього члени виконкому будуть обговорювати обидві кандидатури і шляхом голосування приймати рішення. Це традиційна процедура, ми не стали вигадувати нічого нового", - розповів Попов.

"Під час цього спілкування з кандидатами ми детально обумовлювали всі фінансові та організаційні моменти. В тому числі - методичні.

Ми знаємо, як кожен тренер представляє свою роботу, принципи організації, комплектації команди, взаємодії з клубами, з молодіжною та юнацькою збірними країни. Багато моментів у Фоменко і Ерікссона були загальними, дещо відрізнялося", - вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ерікссону порекомендували не вимагати в Україні велику зарплату

"Загалом, підхід обох наставників відображений у програмах, які вони презентували тим, кому було доручено провести ці переговори. Враховуючи цю інформацію, я не думаю, що в середу буде потрібна особиста присутність на виконкомі кандидатів на пост головного тренера.

На мою думку, у нас достатньо інформації і про фахівців, і про їх принципи роботи. Хоча Михайло Фоменко як керівник комітету збірних, звичайно ж, буде брати участь у засіданні", - зазначив Анатолій Володимирович.

На його думку, швед і раніше, цікавий футбольному світу.

"Нас тільки тішить той факт, що Ерікссона також запрошують у збірні Іраку і Сенегалу - це значить, що він затребуваний фахівець, і, виходить, думка окремих ЗМІ, що у нього немає майбутнього, не зовсім обгрунтована. Погодьтеся, якщо й інші федерації розглядають кандидатуру Ерікссона, то у нього є потенціал.

Не виключаю я і того, що члени виконкому можуть запропонувати третю кандидатуру. Якщо в ході обговорення наявних кандидатур виникнуть непереборні розбіжності, то теоретично такий варіант можливий, але практично... На мій погляд, все йде до того, що на засіданні виконкому буде названо ім'я нового наставника національної команди", - повідомив Попов.

Нагадаємо, Свен-Йоран Ерікссон і Михайло Фоменко провели переговори з ФФУ.

Зараз ви читаєте новину «У ФФУ не виключають третього кандидата на посаду наставника збірної України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути