Ексклюзиви
неділя, 09 жовтня 2016 03:02

"Збірній Косово бракує балансу між захистом та атакою" - коментатор

"Збірній Косово бракує балансу між захистом та атакою" - коментатор

Коментатор телеканалу "Digitalb" Флорім Каноллі працюватиме на матчі Україна — Косово у Кракові.

"Збірна Косово грає у захисний футбол, - каже Флорім під час тренування команди на стадіоні "Краковії". - Це зумовлено добором виконавців. У нас багато гравців, які добре вміють захищатися. У нас також є хороші нападники, але вони ще молоді та недосвідчені. Звідси невелика ефективність біля воріт суперника.

Наша команда ще не повністю укомплектована. Нам бракує центрального півзахисника, який би допоміг збірній збалансувати гру. Можливо, це одна з причин поразки від Хорватії з рахунком 0:6.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КС-2018. Ісландія видряпала перемогу в Фінляндії, Хорватія розібрала на запчастини Косово: результати матчів четверга

У матчі з Україною всі очікують побачити від збірної Косово реакцію на невдачу з хорватами. Рахунок тієї зустрічі жахливий, але він не відповідає дійсності. Так, команда провалила гру, але не настільки, щоб пропустити аж 6 голів.

Україна — фаворит матчу. У команди є висококласні гравці і тренер Андрій Шевченко. Але Косово може створити сюрприз.

Лідер команди — воротар Самір Уйкані з італійскої "Пізи". Також відзначив би Арбера Зенелі з "Херенвена", Мілота Рашица з "Вітесса", Бернарда Беріша з "Анжі"та Альберта Буньяку з "Сент-Галлена". Це дуже хороші гравці. Буньяку — найкращий бомбардир збірної Косово. У нього 3 голи у 7 матчах за національну команду. Ми очікуємо, що цей нападник завдаватиме чимало клопоту захисту українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна Косово назвала склад на Україну

Майже всі гравці збірної Косово грають за іноземні клуби. Рівень чемпіонату Косово не дуже високий і має багато проблем. Не вистачає хороших стадіонів. Є проблеми з фінансуванням. Але з кожним днем клубний футбол у Косово росте. У нас багато молодих і перспективних гравців, які скоро можуть опинитися у збірній. Кілька наших футболістів перейшли з команд Косово в європейські чемпіонати.

У нашому чемпіонаті виступає 12 команд, які тричі грають між собою. Дві найгірших вилітають у нижчу лігу.

Наставник збірної Косово Альберт Буньякі довгий час працював у Швеції з місцевими клубами. Його ігрова філософія походить звідти.

У складі збірної України виокремив би Олександра Зінченка та Євгена Коноплянку. Я коментував матч українців з поляками на Євро. Тоді звернув увагу на Зінченка. Навіть сказав нашому наставнику, що це дуже хороший гравець.

Очікую, що у завтрашньому матчі буде чимало голів. Рахунок 3:3 нас влаштує (сміється).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми б дуже хотіли зіграти цей матч в Україні": як пройшло тренування збірної Косово

Погано, коли політику мішають зі спортом. Федерація футболу Косово прийняла варіант з Краковом. Ми тут і ми будемо грати. Я впевнений, що кожен гравець збірної України хотів би зіграти з нами на рідному стадіоні. Ми б з великим задоволенням приїхали б до Києва і зіграли на "Олімпійському". Чи в іншому українському місті.

Ми будемо дуже раді прийняти збірну України у нашому домашньому матчі в Албанії. Наразі ми немаємо відповідного стадіону для національної команди у Косово. А з Албанією у нас дружні взаємини, тому ми граємо там.

У нас хороші стосунки з Хорватією і Туреччиною. Загалом, у нас зі всіма нормальні взаємини. З Україною також. У нас навіть кольори на державних прапорах подібні", - зазначив Каноллі.

Нагадаємо, матч Україна – Косово відбудеться на стадіоні "Краковія" 9 жовтня о 19:00 за київським часом. Наш сайт проведе текстову он-лайн-трансляцію зустрічі.

Зараз ви читаєте новину «"Збірній Косово бракує балансу між захистом та атакою" - коментатор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути