Ексклюзиви
середа, 18 листопада 2015 00:20

Збірна України зіграє у фінальній частині Євро-2016

Збірна України зіграє у фінальній частині Євро-2016
Андрій Ярмоленко остаточно оформив збірній України путівку до Франції. Фото: obozrevatel.com

Хід матчу Словенія – Україна вийшов абсолютно очікуваним. Суперник – достатньо міцна команда, аби створити нам проблеми і не пустити на Євро без проблем. Підопічні Катанеца брали саме міццю. Ну, добре, жорсткістю, грою в прийом м'яча, а подекуди підлістю. Це не Франція, такої суми індивідуальної майстерності у балканців немає. Наші гравці, без сумніву, знали, як гратиме Словенія вдома. Але знати одне, протидіяти – інше.

У першому таймі не вдалося. Просто адреналіну у опонента було більше. В налаштуванні на поєдинок він нас перевершив. І це треба прийняти як факт. І нічого дивного тут немає.
Словенці не захотіли грати у футбол. Вони боролися. Але водночас – ми не дозволили опоненту створити безліч голевих моментів. Практично усі – після навісів та розіграшу стандартних ситуацій. Їх гру вів Кампль, але якщо ти один намагаєшся щось вигадати і діяти гостро, а не просто віддаєш м'яч ближньому, то ризик втрат м'яча зростає неймовірно. Їх у гравця "Баєра" були дві. Першою ми не скористалися до перерви, друга – зняла усі питання щодо переможця протистояння.

Ми програли боротьбу у першому таймі, непереконливо діяли у центрі і на майбутнє треба думати щодо оптимального тріо півзахисників. Звичайно, треба зважити на відсутність Ротаня – це серйозний резерв для посилення гри.

Ми б не особливо критикували збірну навіть якби програли – 0:1 і другий тайм був би подібний до першого. Врешті, пріоритет – це результат. Але після перерви гості діяли достатньо добротно, перевели гру на половину поля суперника. Єдине – не поставили перед Хандановичем важких завдань. Більшість ударів для словенської стіни були надпростими. Уже відомо, що пасує цей воротар тільки тоді, коли нападаючий виходить на порожні ворота.

Звичайно, слід визнати, що хвилини з 70-ї суперник знову почав повертати ініціативу. Трохи раніше Катанец відчув, що важелі управління грою втрачаються і активно намагався вплинути на події замінами. І добре, що не зіграв Іличич. Взагалі. У обох матчах.

Ми витримали. І перемогли заслужено. Ми сильніші за словенців рівно настільки, наскільки це відображає загальний рахунок. І подяка Львову – саме в цьому місті був визначений підсумок дуелі.

Зізнайтеся, мало хто сумнівався, що Україна буде на Євро перед стартом відбіркового турніру. Бо 24 команди. Але згадуєш Нідерланди і розумієш – не все так просто.
Нам і не було просто. Але ми це зробили.

Святкуй, Україно! У тебе так мало приводів для цього останнім часом. Дякуємо тренерському штабу та футболістам за надані підстави!

Словенія - Україна - 1:1 (1:0)

Голи: Боштьян Цесар, 11 - Андрій Ярмоленко, 90+7

Попередження: Боштьян Цесар, 2. Боян Йокіч, 25. Нейц Пічник, 38. Деян Лазаревич, 94. - Євген Коноплянка, 4. Сергій Рибалка, 32.

Вилучення: Бречко, 90+3

Словенія: Самір Ханданович, Боштьян Цесар, Боян Йокіч, Бранко Іліч, Мішо Бречко, Вальтер Бірса (Діян Лазаревич, '80), Нейц Пічник (Йосип Ілічич, '67), Кевін Камплі, Рене Крхін, Роман Безьяк (Златан Любіянкіч, ' 68), Мілівоє Новакович

Україна: Андрій Пятов, Артем Федецький, В'ячеслав Шевчук, Євген Хачеріді, Ярослав Ракицький, Євген Коноплянка (Анатолій Тимощук, '96), Сергій Сидорчук (Денис Гармаш, '61), Сергій Рибалка, Тарас Степаненко, Андрій Ярмоленко, Євген Селезньов (Артем Кравець, '80)

Зараз ви читаєте новину «Збірна України зіграє у фінальній частині Євро-2016». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути