субота, 22 квітня 2017 17:20

Збірна України програла перший матч чемпіонату світу
12

Збірна України програла Угорщині в матчі-відкриття чемпіонату світу
Фото: Ірина Козюпа
Збірна України програла Угорщині в матчі-відкриття чемпіонату світу
Збірна України програла Угорщині в матчі-відкриття чемпіонату світу
Збірна України програла Угорщині в матчі-відкриття чемпіонату світу
Збірна України програла Угорщині в матчі-відкриття чемпіонату світу

У Києві стартував чемпіонат світу з хокею у першому дивізіоні. У матчі-відкриття збірна України приймала команду Угорщини у переповненому палаці Спорту.

У церемонії відкриття взяв участь очільник Києва Віталій Кличко. Ведучі церемонії представили колишнього боксера, як "асболютного мера". Кличко звернувся до глядачів англійською мовою.

Угорські вболівальники зайняли весь гостьовий сектор. Майже всі одягнули хокейну форму національної збірної. Дехто прийшов в національних костюмах.

У першому періоді команди довго не могли відкрити рахунок. Обмінялися шайбами наприкінці 15-хвилинки. Відзначилися Кузьмик в України і Барталіш в Угорщини.

На старті другого періоду мадяри вийшли вперед завдяки шайбі Ваша. Але дубль Микити Буценка зробив рахунок 3:2 на користь господарів льоду.

У третьому періоді угорці забили три шайби у наші ворота. Українці не відповіли жодною. Це 5:3 на користь збірної Угорщини.

Україна — Угорщина — 3:5 (1:1 2:1 0:3)

Шайби: 1:0 - Кузьмик, 13:48; 1:1 - Барталіш (Ердей, Шірані), 14:35; 1:2 - Ваш (Шірані), 20:20; 2: 2 - Буценко (Катрич - більш.), 27:33; 3:2 - Буценко (Лялька), 38:51; 3:3 - Сарауер (Уерс, Когер), 50:41; 3:4 - Дансер (Сарауер, Харі), 52:35; 3:5 - Харі (Галло, Сагерт - більш., б.в.), 59:49.

Олександр Савицький, наставник збірної України:

Хочу привітати збірну Угорщини з перемогою. Наша команда продемонструвала бойовий дух. Хлопці підставляли груди під шайбу, боролися, але не дотерпіли. Були також інші дрібні помилки. Як наслідок, ми отрималий такий результат.

Угорщина — хороша команда, яка чудово захищається. Тому нам не вдалося реалізувати свої моменти у більшості. Гра триває 60 хв і не можна втрачати концентарцію. Грати можна проти будь-якого суперника. Але потрібно бути у грі на 150% весь матч.

Ми готувалися до важкої гри. Кожен знав свій маневр і не боявся грати. Нічого нового ми не дізналися з цього матчу.

Річ Черномаз, наставник збірної Угорщини:

Перша гра на чемпіонату світу — це завжди важко. Перші 2 хвилин ми нервували. Забитий гол українців вибив нас з рівноваги. Але ми змогли себе опанувати і відігратися. Останній період вийшов надважким для нас. Я дуже пишаюся своєю командою. Ми змогли вирвати перемогу.

Серед усіх учасників турніру вражає Казахстан. Ця збірна дуже сильна. Про інших поки важко сказати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна України з хокею визначилася з остаточною заявкою на домашній ЧС

Чемпіонат світу у Києві триватиме з 22 по 28 квітня у столичному палаці Спорту. Окрім України та Угорщини за дві путівки в елітний дивізіон світового хокею боротимуться збірні Південної Кореї, Казахстану, Польщі та Австрії. Головний фаворит турніру — казахи.

Завтра, 23 квітня, збірна України зіграє свій наступний матч чемпонату. Команда Олександра Савицького зустрінеться з Польшею. Початок поєдинку о 20:30.

Зараз ви читаєте новину «Збірна України програла перший матч чемпіонату світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути