четвер, 03 травня 2012 14:07

Збірна Польщі першою оголосила розширений склад на Євро-2012

Збірна Польщі першою оголосила розширений склад на Євро-2012
Францишек Смуда ставить перед командою завдання вийти з групи ФОТО: sport.pl

Збірна Польщі першою оголосила розширений склад футболістів на домашній Євро-2012. У заявку Францишека Смуди, яку він назвав у середу на гала-концерті у Варшаві, увійшли 26 гравців і сім резервістів.

Якщо присутність таких футболістів, як голкіпер лондонського "Арсеналу" Войцех Щенсний і тріо з дортмундської "Боруссії" Лукаш Піщек, Якуб Блащиковський і Роберт Левандовський, які стали чемпіонами Німеччини, цілком закономірна як "кістяка" команди, то доволі несподіваною стала поява в заявці форварда "Ганновера" Артура Собеха, нападника варшавської "Легії" Міхала Кухарчика й 19-річного новачка Рафала Вольського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це нашим сусідам з України дісталася слабка група!" - наставник збірної Польщі

"За останні два з половиною роки в мене був час зрозуміти, на що здатні мої футболісти. Я вірю, що ця команда подарує нашим фанам справжню радість, - сказав Смуда. - Я знаю, що ми перебуваємо під тиском, і це природно. Але ми впораємося, можете не хвилюватися. У нашій команді є гравці, такі як представники дортмундської "Боруссії", котрі щотижня виступають на очах у 80-тисячної публіки".

Щодо молодих виконавців, на кшталт Собеха, Кухарчика й Вольського, Смуда зазначив: "Я намагався залучити молодь на майбутнє, а не лише для Євро. На таких турнірах завжди з'являються нові імена і я вірю, що двоє-троє з них будуть із Польщі. Якщо нам пощастить, мої підопічні будуть героями, а я собі стоятиму в тіні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У нас немає талантів, немає зірок" - наставник збірної Польщі

Про суперників групи А Грецію, Росію та Чехію тренер зауважив: "Ми ставимо собі завдання кваліфікуватися з групи і я переконаний, що нам це вдасться. Збірна Росії має фантастичних футболістів, добротна команда в Греції, однак ми гратимемо вдома й мусимо докласти всіх зусиль, аби вийти з квартету".

Попередній склад Польщі:

Воротарі: Войцех Щенсний, Лукаш Фаб'янський (обидва - "Арсенал", Англія), Пжемислав Титонь (ПСВ, Нідерланди).

Захисники: Себастьян Беніш ("Вердер", Німеччина), Каміл Глік ("Торіно", Італія), Томаш Йодловец ("Полонія"), Марцин Камінський ("Лех"), Дам'єн Перкіс ("Сошо", Франція), Лукаш Піщек ("Боруссія" Дортмунд, Німеччина), Марцин Васілевський ("Андерлехт", Бельгія), Якуб Вавжиняк ("Легія"), Гжегож Войтковяк ("Лех").

Півзахисники: Якуб Блащиковський ("Боруссія" Дортмунд, Німеччина), Даріуш Дудка ("Осер", Франція), Каміл Гросицький ("Сівасспор", Туреччина), Адам Матущик ("Фортуна", Німеччина), Адріан Межеєвський ("Трабзонспор", Туреччина), Рафал Муравський ("Лех"), Еуген Поланський ("Майнц", Німеччина), Людовик Обраньяк ("Бордо", Франція), Мацей Рибусь ("Терек", Росія), Рафал Вольський ("Легія").

Нападники: Павел Брожек ("Селтик", Шотландія), Міхал Кухарчик ("Легія"), Роберт Левандовський ("Боруссія" Дортмунд, Німеччина), Артур Собех ("Ганновер", Німеччина).

Також була названа низка резервістів, які все ще можуть увійти в заявку з 23 осіб: Гжегож Сандомерський ("Ягеллонія"); Аркадіуш Гловацький ("Трабзонспор", Туреччина), Марцин Коморовський ("Терек", Росія); Арель Борисюк ("Кайзерслаутерн", Німеччина); Іреніуш Єлень ("Лілль", Франція), Аркадіуш Пех ("Рух"), Міхал Жиро ("Легія").

Зараз ви читаєте новину «Збірна Польщі першою оголосила розширений склад на Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути