Ексклюзиви
понеділок, 04 червня 2012 11:43

Збірна Іспанії перемогла Китай перед Євро-2012
5

Фото: Reuters

Збірна Іспанії завершила підготовку до Євро-2012 перемогою над командою Китаю. Єдиний гол наприкінці зустрічі, що відбулася в Севільї, забив Давід Сілва, пише офіційний сайт УЄФА.

Уперше після приїзду в збірну футболістів "Барселони" і "Атлетика" в розпорядженні Вісенте дель Боске виявилися всі 23 включені у заявку на євротурнір гравці. Перебуваючи в чудових фізичних кондиціях, збірна Китаю змусила чинних чемпіонів Європи та світу докласти достатньо зусиль, аби вирішити результат матчу на свою користь - лише на 84-й хвилині Сілва зумів засмутити голкіпера суперників.

Плеймейкер "Манчестер Сіті" регулярно загрожував воротам гостей і став автором першого небезпечного моменту - після його удару з дальньої відстані м'яч пройшов поруч зі штангою. У відповідь китайці, яких тренує колишній наставник збірної Іспанії Хосе Антоніо Камачо, теж могли забити. Чжен Чжи обвів Ікера Касільяса, але примудрився не влучити у порожні ворота.

Хоча згодом воротар збірної Китаю Чен Дзен парирував удар Альваро Негредо, треба сказати, що у Касільяса було більше роботи. За вісім хвилин йому довелося двічі рятувати свою команду. Спочатку він відбив м'яч після атаки Хао Юньміна, а потім холоднокровно впорався із пострілом Чжен Чжи.

Із виходом на другий тайм Фернандо Торреса, Андреса Інієсти і Хесуса Наваса господарі заволоділи перевагою і двічі влучали в каркас воріт. Перший раз - Рауль Альбіоль головою з близької відстані, другий - дотепним ударом. Потім свою майстерність продемонстрував Чен Дзен, двічі поспіль відбивши удари Торреса.

Здавалося, що зустріч так і завершиться сухою нічиєю, коли Інієста відібрав м'яч у суперника, промчав по лівому краю і зробив пас назад під удар Сілві, який забив свій 16-й гол за збірну.

"Ми добре зіграли, особливо в другій половині. Враховуючи, які моменти ми створили, перемогу ми заслужили, - сказав Сілва після гри. - Ми знаємо, що захистити чемпіонський титул буде складно, але постараємося зробити все, що в наших силах, і уникнути травм. А там подивимося".

Товариські матчі

Канада - США 0:0 (0:0, 0:0)

Іспанія - Китай 1:0 (0:0, 1:0)

Гол: 1:0 - Сілва (84).

Іспанія: Касільяс (Вальдес, 46), Рамос (Піке, 56), Альба, Альбіоль, Арбелоа, Хаві (Навас, 46), Бускетс (Іньєста, 46), Касорла (Мата, 68), Алонсо, Сілва, Негредо (Торрес , 46).

Бразилія - Мексика 0:2 (0:2, 0:0)

Голи: 0:1 - дос Сантос (22), 0:2 - Х. Ернандес (33, пенальті).

Зараз ви читаєте новину «Збірна Іспанії перемогла Китай перед Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути