Ексклюзиви
неділя, 30 січня 2011 11:13

Збірна Японії в четвертий раз виграла Кубок Азії

Збірна Японії в четвертий раз виграла Кубок Азії

Збірна Японії в четвертий раз у своїй історії стала переможцем Кубка Азії. У фіналі японці з великими труднощами обіграли Австралію.

У першому таймі австралійці володіли серйозною перевагою. Завдяки своїм лідерам Кьюеллу і Кехіллу, вони постійно перебували на половині поля суперника, але довести до розуму свої атаки так і не змогли.

І після перерви гра продовжилася в тому ж ключі. Черговий момент упустив Кьюелл. Японія могла відповісти. Але все одно перевага була у Австралії. До кінця основного часу Кьюелл не використав ще два виходи один на один.

А в додатковий час спрацювало класичне футбольне правило. У другій 15-хвилинці вдалося забити нападаючому Танадарі Лі, який вийшов на заміну. Після подачі з флангу залишений у центрі штрафного японець з льоту увігнав м'яч у ворота. Цей гол виявився "золотим".

Нагадаємо, що Японія перемагала раніше на Кубку Азії в 1992, 2000 і 2004 роках. Австралія ж, яка тільки в 2006 році стала членом Азіатської конфедерації футболу, брала участь лише у другому подібному турнірі.

Учора ж у матчі за третє місце Корея обіграла Узбекистан з рахунком 3:2. Саме ці команди поступилися у півфіналах японцям і австралійцям відповідно.

За матеріалами РБК-спорт

Зараз ви читаєте новину «Збірна Японії в четвертий раз виграла Кубок Азії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути