Ексклюзиви
понеділок, 26 травня 2008 17:50

Захарова обіцяє чесне суддівство на своєму турнірі

Захарова обіцяє чесне суддівство на своєму турнірі

31 травня та 1 червня столичний Палац Спорту прийматиме вже сьомий за рахунком Міжнародний турнір зі спортивної гімнастики - "Кубок олімпійської чемпіонки Стелли Захарової".

Символічно, що дата проведення турніру співпадає з Днем захисту дітей. Наша олімпійська чемпіонка та благодійний фонд "Спорт і діти" протягом кількох років підтримують здоровий спосіб життя, намагаються всіляко допомагати бездомним дітям та дитячим будинкам. На турнірі представлять ексклюзивний фільм про боротьбу з наркотиками. На змаганнях будуть присутні і діти з трьох дитячих будинків.

Сьогодні ж відбулася прес-конференція, приурочена турніру. Крім самої Стелли Георгієвни були присутні також представники спонсорів змагань - компанії "Самсунг" та "МакДональдз".

До цього часу точно невідомо, хто саме з українських спортсменів братиме участь у турнірі. Але подивитися глядачам буде на кого. Організатори запросили на змагання найсильніших спортсменів з Росії, США, Великобританії, Угорщини, Словенії, Словаччини, Білорусі, Іспанії та Італії.

- Ми не будемо ганятися за кількістю країн-учасниць. Для нас значно важливіша якість змагань та клас учасників, - зазначила Стелла Георгієвна.

Захарова відмітила допомогу Міністерства у справах сім"ї, молоді та спорту в оренді Палацу спорту.

- Якщо раніше оренда коштувала сім тисяч за день, то зараз вона зросла до 42,5. Нам потрібно мінімум чотири дні: два дні для установки обладнання і два дні для самих змагань.

Призовий фонд турніру складає 20 тисяч доларів і буде розподілений згідно з нормами етапів Кубка світу. Захарова також пообіцяла чесне і об"єктивне суддівство. А от про скандал між Іриною Дерюгіною та Міжнародною Федерацією гімнастики запропонувала не говорити.

- Сама натворила, нехай сама і вирішує. Звичайно, ця ситуація не найкращим чином відображається на всьому українському спорті, але пропоную сьогодні про це не говорити.

Не могла обійти Стелла Георгієвна і проблему з відсутністю потрібного гімнастичного обладнання і недостатнім фінансуванням гімнастики у нашій країні. Натомість невеликий подарунок для розвитку цього виду спорту зробив "Самсунг". Компанія подарувала спортсменам телевізори, відеомагнітофони та камери, щоб вони разом з тренерами могли знімати та переглядати елементи на тренуваннях з метою їх подальшого вдосконалення.

У суботу змагатися будуть команди. Початок - о 14.30. У цей же день буде і урочисте відкриття турніру, яке, за словами Захарової, обіцяє бути справді красивим. У неділю, починаючи з 15.00, гімнасти змагатимуться в окремих видах.

Любителі спортивної гімнастики, яким не вдасться відвідати турнір, зможуть побачити телевізійну трансляцію відразу після його закінчення.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Захарова обіцяє чесне суддівство на своєму турнірі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути