понеділок, 12 червня 2017 02:58

За збірну України зіграли інваліди АТО, які першими перетнули кордон по безвізу
35

Вболівальниці Анна з Ужгорода та Олена зі Львова (зліва)
Фото: Євген Савчук

Українські та фінські вболівальники зіграли фан-матч. Подія відбулася 11 червня, за кілька годин до початку виїзної зустрічі збірних Фінляндії та України в місті Тампере. Завершилася перемогою фінської команди, 4:1. З боку наших уболівальників участь в грі взяли 29 осіб. Серед них - четверо бійців-інвалідів АТО.

"На цьому протезі просто ходити, задовольняти звичайні життєві потреби. Ми до того ж ще змагання різні влаштовуємо, з попереднім це було нереально", - каже Олександр Бабченко. Служив у розвідроті 92-ї окремої механізованої бригади. У боях на Сході України втратив ліву ногу. Разом зі своїми товаришами Вадимом Мазниченком, Віктором Кардашем і Дмитром Блохіним став першим українцем, який перетнув кордон з Фінляндією за системою безвізу.

"Я в Києві заснув, а в Гельсінкі мене розбудили. Два рази їздив за кордон, збирав перед цим папери, довідки з банку. У посольство приходиш - на тебе дивляться, чого ти сюди приперся, ти всьома силами намагаєшся сподобатися. Зараз в Борисполі показував квитки на матч, що лечу в Гельсінкі, завтра вже назад. Фіни попросили лише паспорт", - сказав Бабченко. Зараз працює електриком на будівництві в Києві. Власного житла не має, постійно мотається між столицею та Сумщиною, де живе дружина з 14-річним сином.

Наші вболівальники представляли не лише Україну, а й синьо-жовту діаспору з Фінляндії, Швейцарії та Німеччини. Також в команді одна дівчина.

Матч триває два тайми по 30 хвилин. Ще 10 хвилин - перерва, під час якої українські фани передали подарунки вихованцям місцевого дитячого будинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гол за збірну - це найприємніше, що може бути: що футболісти говорили після перемоги над Фінляндією

Національну збірну України в матчі кваліфікації КС-2018 з Фінляндією в Тампере підтримали близько 800 уболівальників. 400 з них - учасники фан-туру "Вірні збірній". Решта добиралися до місця зустрічі своїм ходом.

Збірна Фінляндії поступилася команді України в Тампере, в рамках відбору на КС-2018.

Зараз збірна України займає в групі 4-е місце, маючи 11 очок. Фінляндія з одним очком розташована на 5-му рядку, випереджаючи аутсайдера Косово лише за додатковими показниками.

Свої наступні матчі збірна України зіграє проти Туреччини дома 2 вересня і проти Ісландії на виїзді 5 вересня.

Зараз ви читаєте новину «За збірну України зіграли інваліди АТО, які першими перетнули кордон по безвізу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути