вівторок, 03 квітня 2007 14:01

За збірну України з хокею відмовляються грати провідні гравці

На чемпіонаті світу з хокею, який розпочнеться у Москві наприкінці квітня, можуть не зіграти ряд хокеїстів, які виступають в чемпіонаті Росії. Вже відмовився грати за синьо-жовтих форвард "Сибірі" Сергій Варламов, повідомляє champion.com.ua.

- Оголошене наприкінці лютого рішення, що українські гравці з російськими паспортами ще на рік залишаються "своїми" у Росії, є лише позицією керівників клубів, хоч і озвученою Владиславом Третяком, і юридичної чинності поки не має. Тому багато наших гравців - Дяченко, Міхнов, Разін та й деякі інші стовідсоткової згоди на свою гру в Москві поки не дали. На цьому тижні керівний штаб збірної буде зв"язуватися з кожним з них персонально для одержання остаточного рішення", сказав в інтерв`ю "Українській хокейній агенції" менеджер української збірної Василь Фадєєв.

Що стосується українських гравців в НХЛ, то їх участь в чемпіонаті світу поки під питанням. Вже відмовився грати за Україну захисник "Кароліни" Антон Бабчук. Головним по переговорах з Федотенком та Понікаровським призначений Дмитро Христич.

- Поки можна сказати з упевненістю, що Антона Бабчука в збірній не буде - захисник "Кароліни" відповів на нашу пропозицію відмовою, - пояснив Фадєєв.

А ситуація з Понікаровським і Федотенком така ж заплутана, як і в цілому, положення команд у Східній конференції НХЛ. "Торонто" Понікаровського, що йде зараз 9-м, від зони Кубка Стенлі відокремлює лише очко. І це при тому, що в трьох матчах, що залишилися, "кленові листки" будуть грапи з основними конкурентами за потрапляння у вісімку - з "Айлендерс" і "Монреалем".

Христич 7-го квітня поїде в Північну Америку для особистих переговорів з Понікаровським. Адже, навіть якщо "Торонто" проб"ється в перший раунд плей-офф, то максимум сім його матчів, приблизно, з "Баффало" або "Нью-Джерсі" можуть завершитися ще до старту чемпіонату світу.

- Трохи менше шансів побачити в Москві в складі нашої команди Руслана Федотенка. Хоча й "Тампа" поки не забронювала собі путівку в плей-офф. Так що ми не залишаємо надію на посилення із-за океану", сказав Фадєєв.

Зараз ви читаєте новину «За збірну України з хокею відмовляються грати провідні гравці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути