понеділок, 29 квітня 2013 10:25

"За рівнем гри весною "Шахтар" не кращий за "Динамо", "Дніпро" й "Металіст" - Федорчук

"За рівнем гри весною "Шахтар" не кращий за "Динамо", "Дніпро" й "Металіст" - Федорчук
"Помітно додав у грі Ідейє" - Олег Федорчук ФОТО: goodvin.info

Київське "Динамо" додало в швидкості командних дій і в надійності гри в обороні у порівнянні з осінньою частиною чемпіонату. Про це Gazeta.ua розповів колишній головний тренер "Таврії" Олег Федорчук.

"Прогресу в цих компонентах гри не помітити важко. Контратаки київського клубу стали гострими й швидкісними. Тон задають Гусєв і Ярмоленко. Помітно додав у грі Ідейє. Він нарешті почав помічати партнерів. Однак, якщо порівнювати з кращими світовими зразками, то помітно, що кияни недостатньо надійно контролюють м'яч, дозволяють собі необов'язкові втрати. Шкутильгає реалізація. Скажімо, дортмундська "Боруссія" у разі потреби доводить реалізацію ледь не до 100%. "Динамо" цим похвалитися не може. Команді ще важко даються окремі ігри, як це було з "Ворсклою" та "Кривбасом".

В якому з двох останніх матчів краще виглядав "Дніпро"?

"Безумовно, у грі з "Шахтарем". Цьому є пояснення. "Гірники" не надто наполегливо натискали на больові точки "Дніпра" – флангових захисників. "Динамо" скористалося цим сповна. Якщо згадати, що й воротар і центральні оборонці "Дніпра" теж не вражають, то й побачимо причину невдач команди."

Після вчорашніх матчів деякі спеціалісти кажуть, що "Металіст" за грою виглядає солідніше за "Динамо".

"Це пусті балачки. В ігрових видах спорту важко зважити 22 гравці на терезах і визначити кращого. І що значить за грою? За грою "Малага" в обох матчах виглядала краще за "Боруссію". В обох іграх іспанці перевершили німців у тактиці. А чим завершилося? Матч "Динамо" з "Дніпром" був схожий на кубковий фінал: з силовою боротьбою, масою жовтих карток. "Шахтар"і "Металіст" грали у легкий футбол без силової боротьби. Грали гарно, чесно, я не сперечаюся, але не так, як у Києві."

Прихильники об'єднаного чемпіонату у цьому році здобули важливий козир: мовляв, цей чемпіонат України був нецікавий. Ви погоджуєтеся?

"Якщо керуватися такою аргументацією, то й чемпіонат Німеччини був нецікавий, бо там "Баварія" була на голову сильніша "Боруссії". А ще пару років тому "Динамо" мало 15 очок переваги над "Шахтарем". Таке у футболі буває. Однак навесні я вже не побачив переваги "гірників" над суперниками. По грі вони були не кращі за "Дніпро", "Динамо" і "Металіст". Наступного року все може змінитися кардинально."

Нагадаємо, у 26-му турі "Шахтар" достроково став чемпіоном України, а "Динамо" та "Металіст" продовжують боротьбу за другу позицію.

Зараз ви читаєте новину «"За рівнем гри весною "Шахтар" не кращий за "Динамо", "Дніпро" й "Металіст" - Федорчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути