Ексклюзиви
вівторок, 19 травня 2015 12:26

"За 29 чемпіонатів світу це перший такий випадок" - Росію покарають за неповагу до Канади

"За 29 чемпіонатів світу це перший такий випадок" - Росію покарають за неповагу до Канади
rg.ru

Президент Міжнародної федерації хокею Рене Фазель заявив, що Федерація хокею Росії буде покарана. Причина цьому - неповага до суперника, яку проявили російські хокеїсти, пішовши з майданчика після закінчення фінального матчу ЧС проти Канади (1:6) до виконання канадського гімну.

"Після повернення з чемпіонату світу ми обговоримо це питання, зв'яжемося і з керівництвом Федерації хокею Росії. У ІІХФ є регламент, і певне покарання точно буде винесено", - наводить слова Фазель ТАСС.

Глава ІІХФ зізнався, що засмучений тим, що трапилося. "За 29 чемпіонатів світу, на яких мені довелося бути присутнім, це перший такий випадок. Те, що зробила російська команда, абсолютно неприйнятно. На льоду під час гри можуть відбуватися будь-які події - зіткнення, бійки. Але відсутність поваги до суперника після матчу нікуди не годиться".

З Фазелем погодився і міністр спорту РФ Віталій Мутко. При цьому Віталій Леонтійович підкреслив, що сам не бачив епізоду і дізнався про нього саме зі слів президента ІІХФ.

"Мені складно говорити про причини цього демаршу ряду гравців нашої збірної. Про це треба питати у керівництва російської команди. Але я вважаю, що наші хокеїсти, передчасно покинувши лід, вчинили недобре. Це неправильно. Поразку потрібно приймати гідно і з повагою ставитися до переможця".

Мутко заявив, що керівники збірної і президент федерації не повинні були допустити подібного. "Я сам про цей інцидент дізнався вже потім, так як в цей час спускався в роздягальню до команди і саму церемонію не бачив. Мені потім подзвонив президент Міжнародної федерації хокею Рене Фазель і розповів про вчинок ряду наших гравців".

Тим часом, за словами глави ФХР Владислава Третяка, вчинок російських хокеїстів зовсім не був проявом неповаги. На його думку, мали місце організаційні недоліки.

"Наша команда привітала канадців з перемогою, потисла їм руки. Ніякого конфлікту немає. Збірна Росії поважає команду Канади, яка гідно грала і заслужено здобула перемогу, - заявив Третяк. - Як правило, організатори змагань контролюють подібні церемонії, але цього разу вийшло так, що відразу після матчу ворота, що ведуть в роздягальню, виявилися відкриті. Сталася якась плутанина, це був організаційний прорахунок".

Зараз ви читаєте новину «"За 29 чемпіонатів світу це перший такий випадок" - Росію покарають за неповагу до Канади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути