вівторок, 25 грудня 2018 11:09

"World Soccer" поставив "Динамо" на друге місце в світі

"World Soccer" поставив "Динамо" на друге місце в світі
Динамо після фіналу Кубка кубків у Ліоні

У грудні 1986 року англійський журнал "World Soccer" проводив опитування аби визначити кращу футбольну команду року. Як і очікувалося, перемогла збірна Аргентини з Дієго Марадоною. Однак ніколи ще перевага кращої футбольної збірної не була настільки мікроскопічною. Річ у тім, що лише на 0,04% від тріумфаторів останнього Кубка світу відстало київське "Динамо", яке посіло другу сходинку.

Фахівці називали гру динамівців "футболом ХХІ століття" через високі швидкості й просто неймовірний пресинг

То був воістину тріумфальний сезон. Майже вся основа киян в зимове міжсезоння роз'їхалися в збірні – першу й, так звану, збірну клубів. Команда зібралася лише напередодні чвертьфіналу Кубка кубків проти "Рапіда", але блискуче виграла двобій – 4:1 і 5:1. Так само кияни катком пройшлися по чеській "Дуклі" у півфіналі – 3:0 і 1:1. У фіналі був розбитий мадридський "Атлетіко" – 3:0.

Фахівці називали гру динамівців "футболом ХХІ століття" через високі швидкості й просто неймовірний пресинг.

У повному складі "Динамо" поїхало на чемпіонат світу, взявши учать у розгромі Угорщини – 6:0 і нічиї з чемпіонами Європи збірною Франції – 1:1. А потім був драматичний матч проти Бельгії – 3:4.

Влітку кияни виграли два турніри: в Амстердамі і в Мадриді. У першому зіграли внічию з "Манчестер Юнайтед" – 1:1 і розтрощили бразильський "Ботафого" – 6:0. У другому виграли в "Андерлехта" і "Реала" – 1:0 і 3:2. Причому в матчі з "вершковими" поступалися по ходу – 0:2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Андрій Шевченко отримав "Золотий м'яч" на свято Андрія

Того року "Динамо" виграло першість СРСР і вийшло у чвертьфінал Кубка чемпіонів. Збірна СРСР складена на 70% із динамівців у блискучому стилі обіграла в Парижі збірну Франції – 2:0 в рамках відбору до Євро-88.

Зараз ви читаєте новину «"World Soccer" поставив "Динамо" на друге місце в світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути