четвер, 23 липня 2020 21:00

Чи виграє Суркіс від призначення Луческу

Чи виграє Суркіс від призначення Луческу
Мірча Луческу підписав контракт із "Динамо" на два роки. Фото: ФК "Динамо" Київ

Румунський тренер 74-річний Мірча Луческу став новим наставником київського "Динамо".

Президент київського клубу Ігор Суркіс обирав наступника Олексію Михайличенка. Вибір впав на екстренера "Шахтаря" Луческу. Чи виграє Суркіс від призначення досвідченого тренера?

Gazeta.ua проаналізувала можливі переваги та недоліки призначення Луческу тренером "Динамо".

Переваги:

Тренер не із системи "Динамо". Луческу має під іншим кутом подивитися на роботу клубу та гравців. Він ніколи не мав досвіду роботи в системі "Динамо". Тренерська філософія Луческу далека від динамівського погляду на футбол. Ігор Суркіс призначив тренера не із "динамівським серцем".

Досвід. Румунський тренер 12 років працював в Україні, за цей час 8 разів вигравав чемпіонат. Він прекрасно знає всі реалії українського футбол. В тому числі сильні та слабкі сторони "Динамо". Часу на адаптацію йому точно не потрібно.

Луческу 12 років працював в Україні

Мотивація. Керівництво "Шахтаря" відмовилося від послуг Луческу у 2016 році зрозумівши, що тренер нічого більше не може дати команді. Луческу навіть не запропонували залишитися на адміністративній посаді. Зараз екснаставника "Шахтаря" буде можливість довести колишньому працедавцю власну неправоту.

Вміння формувати гравців. Луческу вміє формувати футболістів із молодих гравців. Через його руки пройшли Тарас Степаненко, Андрій Пятов, Ярослав Ракицький, Генріх Мхітарян, Вілліан, Дуглас Коста, Алекс Тейшейра, які із мало кому відомих гравців стали зірками.

Недоліки:

Робота в "Шахтарі". Луческу є одним із символів головного конкурента "Динамо" в Україні "Шахтаря". За час роботи в донецькому клубі румунський тренер виграв Кубок УЄФА перемігши у півфіналі "Динамо" та зміг потіснити киян із трону українського футболу.

Вік. Наприкінці липня новому тренеру "Динамо" виповниться вже 75 років. Навряд чи Луческу зможе затриматися в Києві на довший час, ніж термін його контракту. При тому що "Динамо" потрібна системна робота на декілька років. Свого часу у "Шахтарі" в Луческу почало виходити далеко не з першого сезону.

Ставка на бразильців. В складі "Динамо" багато молодих українських гравців. Клуб декларує ставку на власних вихованців. За 12 років роботи у "Шахтарі" Луческу вивів у першу команду тільки трьох власних вихованців – Дмитра Чигринського, Ярослава Ракицького та Віктора Коваленка.

За час роботи в "Шахтарі" у першу команду вивів тільки трьох молодих українських гравців

Кращий час Луческу минув. Останній раз Луческу мав серйозне досягнення ще у 2014 році, коли виграв чемпіонат із "Шахтарем". Після цього виграв тільки Кубок України у своєму останньому матчі на чолі "гірників". Ні із "Зенітом", ні зі збірною Туреччини, у нього не було успіхів.

Гроші. Мірчі Луческу за його працю потрібно платити серйозні гроші. ЗМІ називають цифру 1.2 млн євро на рік. Крім того, потрібен буде трансферний бюджет на нових гравців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Луческу в "Динамо" - плювок у душу" - Блохін


Мірча Луческу в Україні 12 років працював із "Шахтарем". Румунський тренер підписав контакт із "Динамо" на два роки.

Зараз ви читаєте новину «Чи виграє Суркіс від призначення Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути