Ексклюзиви
вівторок, 26 серпня 2008 17:21

Всесвітні Ігри - головна спортивна подія 2009 року

Одразу після закінчення Олімпійських ігор у Пекіні, вся увага перейшла на наступну велику мульти-спортивну подію, що проходить під патронажем МОК. Восьмі Всесвітні Ігри пройдуть на Китайському острові Тайпей (Тайвань) з 16-го по 26-е липня 2009 року. Організатором ігор виступає Міжнародна Всесвітня Ігрова Асоціація (International World Games Association (IWGA). На Всесвітні Ігри приїдуть 3500 спортсменів із 32 федерацій з не олімпійських видів спорту.

У програмі змагань Всесвітніх Ігор присутні такі види спорту як: сквош, сумо, спортивні танці, регбі, більярд, перетягування канату, корфбол і багато інших. На Іграх буде так само представлений софтбол, який після Олімпійських ігор у Пекіні виключили з основної програми Олімпіади.

Для китайського острова Тайпей організація та проведення Всесвітніх Ігор стане абсолютно новим досвідом. Ніколи раніше така масштабна спортивна подія не проводилася на острові. Самі ігри проходитиму в місті Гаосюн, що знаходиться в 400 кілометрах від столиці острова. Гаосюн - місто з населенням в півтора мільйони чоловік, є одним з найважливіших морських портів світу. Організатори Ігор, вже пообіцяли, що вони стануть кращими в історії. Для проведення ігор вже зводиться центральний стадіон на 45 000 глядачів і відкриту арену на 15 000 глядачів.

Попередні Всесвітні ігри пройшли в Дуйсбурзі (Німеччина). На ігри в Дуйсбурзі приїхало 500 000 глядачів. Прямі трансляції з ігор транслювали в 120 країнах світу.

"Спорт.ком"

Зараз ви читаєте новину «Всесвітні Ігри - головна спортивна подія 2009 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути