Ексклюзиви
четвер, 18 червня 2009 11:43

Лікарі говорять, що ризик Кличка заразитися від Чагаєва доходить до 10%

Лікарі говорять, що ризик Кличка заразитися від Чагаєва доходить до 10%
Американська асоціація лікарів, котрі обслуговують професійні боксерські поєдинки (AAPRP - American Association of ProfessionalRingside Physicians), рекомендує перенести поєдинок між чемпіоном WBO/IBF/IBO Володимиром Кличком і тимчасово недіючим чемпіоном WBA Русланом Чагаєвим на пізніший термін, повідомляє Eastsideboxing.com.

Нагадаємо, що Чагаєв заражений вірусом гепатиту В. Саме через цей факт з узбеком відмовився битися Микола Валуєв.

За словами асоціації, якщо навіть вірогідність зараження мінімальна, то вона не є нульовою. Отже, ризик заразитися є не тільки у спортсмена, але й у всіх, хто обслуговуватиме зустріч: рефері, лікарі, глядачі, кард-герл, супервайзер, ринг-анонсер і всі ті, хто перебуватиме в безпосередній близькості до рингу.

Статистичні дані AAPRP вказують на те, що якщо кров Чагаєва потрапить у відкриту рану суперника, то ризик зараження буде рівний 10 %. Якщо кров потрапить в око (в результаті зіткнення головами), то ризик передачі інфекції може досягати 5 %.

Асоціація також стурбована тим, що в групу ризику автоматично потрапляють всі ті, хто сидітиме в безпосередній близькості до рингу.

"Всі ті, хто братиме участь в цьому заході, повинні бути прищеплені, причому остання вакцинація повинна була відбутися не раніше, ніж за півроку до події. Самі розумієте, знайти стільки людей, котрі відповідають цим параметрам, неймовірно складно, тому ми рекомендуємо перенести поєдинок на пізніший термін", - сказано в заяві AAPRP.

Чемпіонат, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Лікарі говорять, що ризик Кличка заразитися від Чагаєва доходить до 10%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути