неділя, 15 липня 2012 13:35

"Вперед за золотом!" - "Динамо" стартувало з перемоги
21

Матч першого туру прем'єр-ліги України "Динамо" - "Металург"
Фото: ФОТО: Ірина КОЗЮПА
Виконавчий директор прем'єр-ліги нагороджує Шовковського

Київське "Динамо" обіграло донецький "Металург" у матчі першого туру прем'єр-ліги України з рахунком 1:0. На 92-й хвилині поєдинку відзначився Браун Ідейє. Нападник забив гол у ворота Олександра Бандури головою після навісу від Андрія Ярмоленка з флангу.

Зустріч віце-чемпіона минулого сезону і фіналіста національного кубка стала першою для "Олімпійського" після фіналу Євро-2012. Відзначимо, що територія навколо стадіону більше не нагадує зону бойових дій, адже кількість міліції після турніру різко скоротилася. Натомість повернулося соняшникове насіння і дудки, які кожен охочий міг купити на підступах до арени.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" - "Металург" (Донецьк) - 1:0

За півгодини до матчу біля станції метро "Олімпійська" тягнулася довжелезна черга у касу за квитками. Загалом на гру прийшли 33 870 вболівальників. Цифра ніби і вражаюча, але порожні сектори за воротами обох команд виглядали сумно. Та і на центральних були чималі залисини.

Перед стартом матчу голкіпер "Динамо" Олександр Шовковський отримав приз кращому голкіперу минулого сезону. Динамівські вболівальники дали знати команді, що цього чемпіонату хочуть більшого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідейє приніс "Динамо" перемогу над донецьким "Металургом"

"Вперед за золотом!" - такий банер вивісили фанати господарів. Літеру "д" замінили емблемою "Динамо", а перше "о" у слові "золотом" — золотою нагородою з цифрою "1".

Неподалік, у секторі 46, висів ще один банер. Правда, з романтичнішим змістом - "Лерочка люблю тебя! 747 дней вместе. С любовью, твой Андрей!"

Матч з "Металургом" став дебютним для Ніко Кранчара. На 69-й хвилині Юрій Сьомін замінив хорвата на серба Мілоша Нінковича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" підписало Марко Рубена на п'ять років

"Напевно, на сьогоднішній момент його кондиції не стовідсоткові, але ми будемо над цим працювати. Загалом я ним задоволений", - так оцінив гру зіркового новачка Юрій Павлович.

Здавалося, що гра так і закінчиться без голів, але за хвилину до фінального свистка Браун Ідейє приніс команді перемогу і три очки.

"Металург" на старті сезону зіграв з двома великими рибинами українського футболу і зазнав двох поразок. Команда Володимира П'ятенка викликає тривогу перед стартом у Лізі Європи. Гра "Динамо" також не виглядала переконливою. Кияни поки схожі на самих себе зразка минулого сезону. Чекаємо на дебюти Велозу та Рубена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" позичило Алієва "Дніпру"

"Пока!Пока" - попрощався з журналістами Алмейда, який вийшов з роздягальні з сином на руках.

Додамо, що після матчу динамівці залишали роздягальню парами — Ідейє та Аруна, Вукоєвич та Кранчар, Попов та Нінкович. Українці йшли по одному.

Зараз ви читаєте новину «"Вперед за золотом!" - "Динамо" стартувало з перемоги ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути