Ексклюзиви
субота, 20 липня 2024 13:33

Повернення до цивільного життя: відбудуться інклюзивні змагання для військових і ветеранів

28 липня у Черкасах відбудуться інклюзивні змагання "Звитяга Нескорених". До участі запрошують військових і ветеранів.

Спортивний захід проведе компанія МХП спільно з громадською організацією "Федерація стронгмену України" у межах програми реінтеграції військових та ветеранів "МХП Поруч", за підтримки Благодійного фонду "МХП-Громаді".

 
 

"Звитяга Нескорених" - один із кроків для повернення ветеранів війни до цивільного життя. Адже спорт сприяє комунікації, допомагає якнайшвидше повернутися до активного суспільного життя, збагачує новими знайомствами, навичками, безцінним досвідом, спонукає ставити перед собою цілі й досягати їх.

Реєстрація для ВЕТЕРАНІВ тут

Реєстрація для МІЛІТАРІ тут

Ветерани змагатимуться в чотирьох видах спорту: жим лежачи, веслування на тренажері, аеробайк та ривок гирі.

"Поступово ми відходимо від моделі організовувати змагання в Києві чи інших базових містах. Хочемо охопити якомога більшу кількість ветеранів, тому змагаємося щодва тижні в новому регіоні. Таким чином розвиваємо систему спортивної реабілітації ветеранів. Маємо певні регіональні осередки спортивного ветеранського руху. Наприклад, у Тернополі на на "Звитязі Нескорених" вдалося зібрати понад 100 осіб. Приблизно таку ж кількість учасників очікуємо, що в Черкасах. Думаю, що 50% складуть постійні учасники змагань, ще 50% - черкаські ветерани", - каже Сергій Конюшонок, президент ГО "Федерація стронгмену України".

У компанії МХП вже понад рік діє комплексна програма підтримки військових, ветеранів та їхніх родин "МХП Поруч". Зараз у фокусі - сприяння розвитку ветеранських просторів та ком'юніті.

Автор: МХП-Громаді
  Тетяна Волочай, голова Ради розвитку громад Благодійного фонду "МХП - Громаді"
Тетяна Волочай, голова Ради розвитку громад Благодійного фонду "МХП - Громаді"

"Допомагаємо ветеранам, що повернулися із зони бойових дій, а також родинам загиблих і безвісти зниклих.Заохочуємо до занять адаптованими видами спорту. Зокрема, спорт допомагає реабілітації наших воїнів та їх поверненню до цивільного життя. Активні заняття піднімають дух хлопців, допомагають їм повірити в себе. Тут також є і момент - ми адаптуємо наше суспільство. Проводимо змагання в густонаселених громадах, щоб люди не відвертали сором'язливо очі при зустрічі з ветераном", - говорить Тетяна Волочай, голова Ради розвитку громад Благодійного фонду "МХП - Громаді".

У червні змагання ветеранів "Звитяга Нескорених" відбулися в Тернополі. За перемогу боролися 115 військових і ветеранів із 10 областей України. Спортсмени, що посіли призові місця у своїх видах спорту, отримали медалі та подарунки. Також учасники змагань відвідали один із міських шпиталів та підтримали поранених військових, які проходять там лікування.

Автор: МХП-Урожай
   Олександр Воскобойнік, директор аграрного підприємства МХП-Урожай, яке веде діяльність на Черкащині
Олександр Воскобойнік, директор аграрного підприємства МХП-Урожай, яке веде діяльність на Черкащині

"Підприємство МХП-Урожай підтримує ветеранський спорт, як і в цілому компанія МХП. Впевнений, ви чули про нашу програму реінтеграції захисників та ветеранів "МХП Поруч". Тож без сумніву, ми відгукнулися на пропозицію Федерації стронгмену України стати генеральним партнером "Звитяги Нескорених". Для мене велика честь бути залученим до змагань у Черкасах. Ми тут на місцевому рівні ведемо активну роботу по оздоровленню ветеранів у громадах, їхній реінтеграції, соціальній адаптації. Допомагаємо отримувати як юридичні, так і психологічні послуги, повністю надаємо медичний супровід. Також підтримуємо розвиток адаптивного спорту. Впевнений, що дані змагання дадуть поштовх до дій та надзвичайну моральну підтримку ветеранам з Черкащини і всієї України", - розповів Олександр Воскобойнік, директор аграрного підприємства МХП-Урожай, яке веде діяльність на Черкащині.

Генеральний інформаційний партнер змагань – Gazeta.ua та журнал "Країна".

Зараз ви читаєте новину «Повернення до цивільного життя: відбудуться інклюзивні змагання для військових і ветеранів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути