пʼятниця, 04 грудня 2009 12:57

Воронін мріє зіграти на Євро-2012

Воронін мріє зіграти на Євро-2012

Однією з причин фіаско збірної України у вiдбiрному циклі до чемпіонату світу називають відсутність в останніх матчах одного з лідерів команди - Андрія Воронiна.

На вирішальні матчі відбору на ЧС-2010 проти Греції Олексій Михайличенко Вороніна не викликав. Однак сам Воронiн запевнив, що має намiр ще допомогти рiднiй збiрнiй.

- Андрiю, Олексiй Михайличенко запевнив, що мiж ним та Воронiним немає нiякого конфлiкту. Це правда?

- Ми справдi не ворогуємо i цього року багато разiв спiлкувалися. Та я б не сказав, що мiж нами все так гладко. Взаємини напруженi. I цього не варто приховувати. Мабуть, Олексiй Олександрович не так сприйняв деякi мої висловлювання. Я ж нiколи не бажав йому зла i завжди вболiвав за результат збiрної України. Коли Україна грала у Донецьку з Грецiєю, я дуже переживав за команду.

- Ви якось казали, що з Михайличенком поговорили "по-чоловiчому". Це була розмова на пiдвищених тонах?

- Нi-нi. Ми спокiйно сiли й поговорили. Я спитав тренера, чи бачить вiн мене в командi. Наставник уникав вiдповiдi. Пiсля цього я зрозумiв, що менi краще по телевiзору дивитися поєдинки за участю рiдної збiрної.

- Але ж Олексiй Михайличенко невдовзi припинить роботу в збiрнiй України...

- Тодi я знову приїду в команду. Якщо, звiсно, новий тренер мене запросить. Усе ж я вiддав багато сил збiрнiй, провiв у синьо-жовтiй футболцi 60 поєдинкiв. Так, iнодi не все в грi виходило. Та я завжди старався, i менi не було соромно навiть пiсля програних матчiв дивитися у вiчi українським уболiвальникам.

Зараз спокiйно ставлюся до всiх цих подiй. Побачите, я ще потішу прихильникiв збiрної України. Мрiю зiграти на Євро-2012. Хоча тепер зосереджений на кар"єрi в "Лiверпулi", та все одно завжди подумки й у збiрнiй України.

- В останнiх матчах англiйської прем"єр-лiги ви мiцно засiли на лавi запасних...

- Це не проблема. Я стараюся i не опускаю рук. Маю робочi взаємини з головним тренером Рафаелем Бенiтесом. Думаю, усе буде гаразд.

- Ваша вiдсутнiсть у складi "Лiверпуля" породила чутки про те, що взимку ви полишите Англiю. Берлiнська "Герта", московський ЦСКА та навiть одеський "Чорноморець" -- ось клуби, куди вас активно "сватають".

- Нi, навряд чи я залишу Англiю. Визнаю, що в Нiмеччинi менi значно комфотнiше. Там бiльше друзiв, з якими можна проводити дозвiлля. А в Лiверпулi я трохи замкнений у колi сiм"ї. З одноклубниками дуже рiдко зустрiчаюся. Найчастiше бачуся зi словаком Мартiном Шкртелом, з яким мешкаю в одному номерi в готелi. Ми обоє - слов"яни, у нас схожий менталiтет, зрештою, i порозумiтися нам легше.

- Англiйську мову вивчили?

- Працюю з репетитором. Мушу зізнатися, що з мене поганий учень. Такий собi прогульник. Часто пропускаю заняття лише тому, аби бiльше часу провести у сiмейному колi. Тим паче, що мої дiти зараз у такому вiцi, що потребують опiки й ласки батька. Андрiйко дуже кмiтливий. На мiсцi й хвилини не посидить. То вазу розiб"є, то яйцем об стiну жбурне. Ну, а Софiйка цього мiсяця почала ходити. Це головна подiя у нашiй родинi.

За матеріалами ТСН, Еxpres.ua

Зараз ви читаєте новину «Воронін мріє зіграти на Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути