вівторок, 27 березня 2012 15:55

Володимир Кличко зустрінеться з Томпсоном 7 липня у Берні

Володимир Кличко зустрінеться з Томпсоном 7 липня у Берні
Володимир Кличко нокаутував Томпсона у 2008 році ФОТО: fightnews.ru

Український боксер-важковаговик Володимир Кличко домовився про дату і місце проведення бою з американцем Тоні Томпсоном, який є офіційним претендентом на титул чемпіона світу за версією IBF (Міжнародна федерація боксу), який належить Кличку. Поєдинок пройде 7 липня в столиці Швейцарії Берні. Про це повідомляє ESPN з посиланням на радника Кличка Шеллі Фінкеля.

Торги на організацію бою IBF запланувала на 27 березня, але 26 березня сторони досягли згоди про умови проведення поєдинку. Якщо б умови визначалися на торгах, Кличко отримав би 85 відсотків доходу від бою, а Томпсону дісталися б 15 відсотків. На яких умовах боксери дійшли згоди, не уточнюється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир Кличко назвав ім'я наступного суперника

Бій планується провести на футбольному стадіоні в Берні. Про який саме стадіон йдеться, не уточнюється. Швидше за все, мається на увазі Stade de Suisse місткістю до 45 тисяч глядачів (там часто проходять концерти). Крім того, бій міг би пройти на арені Neufeld, що вміщає 14 тисяч чоловік.

Попередні сім поєдинків Кличко провів у Німеччині. У своєму останньому бою, який відбувся у ніч на 4 березня, українець переміг француза Жана-Марка Мормека. Крім титулу IBF, Кличко володіє чемпіонським поясом WBO (Всесвітня боксерська організація) і званням суперчемпіона WBA (Всесвітня боксерська асоціація)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Він надрав мені дупу, а я горю бажанням знести йому голову" - Томпсон про Володимира Кличка

Вперше Кличко зустрівся з Томпсоном у 2008 році в Гамбурзі. По ходу того поєдинку українець мав значну перевагу, а в 11-му раунді нокаутував суперника. З того часу Томпсон виграв п'ять боїв поспіль (всі - нокаутом) і став офіційним претендентом на чемпіонський титул.

Томпсону 40 років. На професійному рингу він провів 38 боїв, в яких здобув 36 перемог (24 - нокаутом) і зазнав дві поразки, повідомляє сайт Boxrec.com. Володимир Кличко, якому 25 березня виповнилося 36 років, в 60 поєдинках здобув 57 перемог (50 нокаутом) і три рази програв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир Кличко оголосив список потенційних суперників

У бою з Томпсоном українець захищатиме титул IBF 12-й раз поспіль. Як зазначає ESPN, в разі перемоги Кличко планує провести свій наступний поєдинок 10 листопада 2012 в Нью-Йорку проти американського боксера Кріса Арреоли.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Кличко зустрінеться з Томпсоном 7 липня у Берні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути