пʼятниця, 04 серпня 2017 11:09

Володимир Кличко виграв Олімпійські ігри

Володимир Кличко виграв Олімпійські ігри
Володимир Кличко став першою людиною європеоїдної раси, який здобув "золото" Олімпіади в суперважкій вазі. Фото: klitschko-brothers.com

4 серпня 1996 року в Атланті, США, Володимир Кличко досягнув найвищої вершини у любительській кар'єрі – виграв золоту медаль у надважкій вазі на Олімпійських іграх. Було молодшому з братів Кличків тоді 20 років.

У королівській ваговій категорії на Олімпіаді мав змагатися Кличко-старший – Віталій. Але незадовго до Ігор у нього виявили позитивний тест на стероїди. Заміну знайшли в особі молодшого брата.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які бої були визначальними у кар'єрі Володимира Кличка

На шляху до фіналу Володимир пройшов господаря змагань Лоуренса Клей-Бея, шведа Аттілу Левіна і у півфіналі росіянина Олексія Лезіна. З останнім мав негативний баланс зустрічей обидва брати Клички. В Атланті Кличко-молодший вніс корективи у свій бокс, діяв агресивніше, ніж у програшному поєдинку у фіналі чемпіонату Європи в Данії - у квітні 1996 року - і переміг з рахунком 4:1. Продовжив переможну ходу і в фіналі, здолавши з рахунком 7:3 боксера з Тонга Паеа Вольфграмма. Кличко став першою людиною європеоїдної раси, яка здобула "золото" Олімпіади у надважкій вазі.

У королівській ваговій категорії на Олімпіаді мав змагатися Кличко-старший – Віталій. Але незадовго до Ігор у нього виявили позитивний тест на стероїди

Зі своїм суперником по фіналу Володимир Кличко зустрівся майже через чотири роки на профі-ринзі і нокаутував його в середині першого раунду.

Загалом на змаганнях любителів Володимир виграв 137 із 140 проведених боїв. Перемога на Олімпіаді стала трампліном для успішної професіональної кар'єри Володимира, про завершення якої він оголосив учора.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Кличко виграв Олімпійські ігри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути