вівторок, 07 жовтня 2008 19:19

Візитки суперників "Металіста" в Кубку УЄФА

Представляємо візитки команд-суперниць "Металіста" в груповому турнірі Кубка УЄФА.

"Бенфіка" (Лісабон, Португалія)

Лісабон - SportLisboaBenfica

Рік заснування 1904. Кольори червоно-білі. 28-разовий чемпіон Португалії.
Клуб 24 рази вигравав Кубок Португалії. Двічі в 1961 і 1962 рр. команда вигравала Кубок європейських чемпіонів. Крім того, "Бенфіка" 5 разів доходила до фіналу Кубка чемпіонів (1963, 1965, 1968, 1988, 1990) і один раз грала у фіналі Кубка УЄФА (1983).

У нинішньому складі "Бенфіки" грають такі зірки світового і європейського футболу, як капітан команди, португалець Нуно Гомеш, іспанець Хосе Антоніо Рейєс, аргентинець Пабло Аймар, чемпіон Європи 2004 року грек Константінос Кацураніс. У чемпіонаті сезону, що закінчився, 2007/2008 "Бенфіка" зайняла 4-е місце. Тренує команду іспанський тренер Кіке Санчос Флорес.

Стадіон клубу: "Естадіу ду Бенфіка/Да Луш" вміщає 92 385 глядачів

"Олімпіакос" (Пірей, Греція)

"Олімпіакос" - грецький футбольний клуб з міста Пірей.

В рамках своєї країни "Олімпіакос" - зірка футболу першої величини. Футболісти цієї команди 36 (!) разів ставали чемпіонами внутрішньої першості, 23 рази вигравали Кубок Греції, двічі були володарями Суперкубка країни. Греки виступали в Лізі чемпіонів десять разів.

Минулого року "Олімпіакос" став чемпіоном країни. Але цього року клуб не зміг пробитися в груповий етап Ліги чемпіонів, програвши в 3-му кваліфікаційному раунді кіпрському клубу "Анортосіс" (0:3, 1:0).

За клуб грає воротар збірної Греції Антоніос Нікополідіс, захисник збірної Польщі Міхал Жевлаков, бразилець Дуду. Тренує команду іспанський фахівець Ернесто Вальверде.

Домашній стадіон "Олімпіакоса" вміщає 33 500 глядачів.

"Галатасарай" (Стамбул, Туреччина)

Галатасарай (GalatasaraySK) - турецький спортивний клуб із Стамбулу.

Клуб був заснований в 1905-му групою учнів вищої школи "Галатасарай" на чолі з Алі Самі Ієном. Таким чином, він є найстарішим футбольний клубом Туреччини. У 1959-му утворилася єдина турецька ліга, і "Галатасарай" швидко став однією з провідних команд турніру.

Найбільші успіхи прийшли до клубу в кінці 90-х. У 2000-му "Галатасарай" під керівництвом Фатіха Теріма отримав перемогу в Кубку УЄФА (у фіналі турки перемогли лондонський "Арсенал" в серії післяматчевих пенальті), а - потім в Суперкубку УЄФА був взятий верх над мадридським "Реалом". Тим самим клуб став першою турецькою командою, яка перемагала в європейських турнірах. Також на рахунку "Галатасарая" 17 перемог в чемпіонаті Туреччини, остання з яких була взята в сезоні 2007/08.

Традиційна форма клубу: смугасті жовто-червоні футболки, червоні шорти і шкарпетки. "Галатасарай" грає на стадіоні імені Алі Самі Ієна місткістю 24 тисячі людей. Цього року клуб не зміг пробитися в груповий етап Ліги чемпіонів, програвши в 3-му кваліфікаційному раунді бухарестському клубу "Стяуа" (2:2, 0:1).

"Герта" (Берлін, Німеччина)

Герта (HerthaBSCBerlin) - німецький футбольний клуб з міста Берлін, заснований в 1892 році.

У сезоні 2007-08, не дивлячись на фініш на 10 місці, переміг в рейтингу "FairPlay" і отримав право брати участь в Кубку УЄФА 2008/09. Берлінці двічі в 1930 і 1931 роках ставали чемпіонами Німеччини. Двічі "Герта" вигравала кубок Німецької Ліги (2000 і 2001 г.г.). У 2006 році берлінський клуб виграв Кубок Інтертото.

Грають за команду гравець збірної України Андрій Воронін, нападаючий збірної Сербії Мазко Пантеліч, бразилець Рафаель, який свого часу грав за туринський "Ювентус". Тренує команду швейцарець Люсьєн Фавре. Свої матчі клуб проводить на стадіоні "Олімпійський" (місткість 74 500 глядачів).

sport.oboz

Зараз ви читаєте новину «Візитки суперників "Металіста" в Кубку УЄФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути