вівторок, 19 серпня 2008 11:19

Вітрильній спорт. Результати регати знову оскаржені

Вчора суддівський комітет після 19-ти годинного розгляду залишив без змін результати олімпійської вітрильної регати в класі "49er". Данські яхтсмени Йонас Варрер і Мартін Ібсен стали олімпійськими чемпіонами, провівши медальну гонку на чужій яхті. А вже сьогодні був поданий новий протест з боку іспанських та італійських екіпажів.

Нагадаємо, що в ході регати на човні данців зламалася щогла. Повернувшись до пристані, вони попросили хорватів Павла Костова і Петара Чупака позичити їм свою. Ті погодилися, враховуючи, що вони не потрапили в першу 10-ку, і були позбавлені можливості брати участь в медальній гонці. На чужому човні в останній гонці данці фінішували сьомими, але цього вистачило для олімпійського золота.

Гоночний комітет звернув увагу на факт запозичення, був поданий протест, а результати отримали статус неофіційних. У разі негативного для данців вердикту, вони залишилися б без медалі взагалі.

Вчора був оголошений вердикт суддівської комісії - результати залишити, а протест відхилити. Але сьогодні розгляд почнеться з новою силою.

Таким чином, офіційних результатів в класі "49er" поки немає. У неофіційному протоколі перше місце займають данці Йонас Варрер і Мартін Ібсен, "срібло" - у іспанців Ікера Мартінеса і Хавьера Фернандеса, "бронза" - у німців Яна-Петера Пекольта і Ханса Пекольта.

Українці Георгій Леончук і Родіон Лука зайняли підсумкове 15-е місце.

За матеріалами сайту "Сегодня"

Зараз ви читаєте новину «Вітрильній спорт. Результати регати знову оскаржені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути