Ексклюзиви
середа, 24 квітня 2019 11:09

Віталій Кличко вдруге помстився за брата

 

24 квітня 2004-го на арені Staples Center у Лос-Анджелесі, США, Віталій Кличко став дворазовим чемпіоном світу в одному із найбільш драматичних і жорстких боїв у кар'єрі. У матчі за вакантний титул WBC у надважкій вазі переміг технічним нокаутом у восьмому раунді південноафриканця Коррі Сандерса із "вбивчою" лівою рукою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир Кличко протримався трохи більше раунду і був нокаутований

У березні 2003-го у своєму попередньому поєдинку Коррі за 3,5 хв. знищив Володимира Кличка і відібрав у нього титул WBO. Тоді він уперше став чемпіоном світу – у віці 37 років. Сандерса вважали великим андердогом до зустрічі з Кличком - ставки на нього приймали з коефіцієнтом 40,0. Не дивно, що американський журнал The Ring назвав бій "Апсетом року".

Віталій врахував у підготовці помилки Володимира. Розумів, що особливо на старті бою слід бути гранично обережним. Та все одно Кличко-старший не уникнув "бомб" суперника. І якби не його залізне підборіддя і незламний характер, то результат був би, ймовірно, таким же, як і у Володимира. Але витримавши стартовий натиск, Віталій таки зламав перебіг бою та переміг.

Коррі Сандерса застрелили грабіжники у 46-річному віці

Після поразки від Віталія південноафриканський атлет провів ще 4 поєдинки, 3 із яких виграв. На чемпіонський рівень більше не виходив. У вересні 2012-го його смертельно поранили грабіжники у ресторані неподалік Преторії — столиці ПАР. Там святкував день народження племінника. Було Коррі Сандерсу 46 років.

Перемігши Сандерса, Віталій вдруге помстився за Володимира. 2001-го він нокаутував Росса П'юрітті, який 3 роки до того завдав першої поразки у кар'єрі Володимиру.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Кличко вдруге помстився за брата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути