понеділок, 26 січня 2009 15:22

Віталій Кличко озвучив умови поєдинку з Валуєвим

Віталій Кличко озвучив умови поєдинку з Валуєвим

Український боксер-важкоатлет Віталій Кличко заявив, що в 2009 році він готовий зустрітися з росіянином Миколою Валуєвим. Головною умовою проведення цього поєдинку Кличко назвав розподіл гонорару між боксерами в рівних долях. За словами українця, Валуєв також хоче, щоб цей бій відбувся, повідомляє "Газета.Ру".

Кличко відзначив, що від російського боксера залежить не все, а промоутери Валуєва, зокрема американець Дон Кінг, постійно вимагають "додаткових умов". Проте українець вважає, що в бою за участю двох чемпіонів світу гонорар повинен бути поділений порівну. Кличко зробив цю заяву в Москві на сумісній прес-конференції зі своїм молодшим братом Володимиром.

В даний час Валуєв володіє титулом чемпіона світу за версією WBA (Усесвітня боксерська асоціація), а Віталій Кличко - за версією WBC (Всесвітня боксерська рада). Крім того, Володимиру Кличко належать звання чемпіона за версіями IBF (Міжнародна федерація боксу) і WBO (Усесвітня боксерська організація).

21 березня 2009 року Віталій Кличко проведе обов"язковий захист титулу в бою проти кубинця Хуана Карлоса Гомеса, після чого отримає право на добровільний захист. Валуєв до кінця червня зобов"язаний зустрітися з узбеком Русланом Чагаєвим.

Відзначимо, що в недавньому інтерв"ю офіційному сайту братів Кличко старший з братів зізнався, що бій з Гомесом йому нецікавий, але він його проведе. За словами українця, він хотів би зустрітися з Валуєвим, Ленноксом Льюісом або британцем Девідом Хеєм. Проте бій з Хеєм, швидше за все, проведе Володимир Кличко.

Молодший з братів Кличко на московській прес-конференції заявив, що його цікавлять поєдинки з Хєем, Валуєвим і американцем Крісом Арреолою. До середини вересня 2009 року Володимир Кличко зобов"язаний зустрітися з росіянином Олександром Повєткіним, але на найближчий бій він може сам вибрати собі суперника.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Кличко озвучив умови поєдинку з Валуєвим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути