середа, 25 липня 2007 08:31

Вінокурова піймали на вживанні допінгу

Переможця двох етапів цьогорічного "Тур де Франс" Олександра Вінокурова, 33 роки, підозрюють у вживанні допінгу, повідомляє "Весь Спорт".

Допінг-пробу у велогонщика взяли після перемоги у гонці з роздільним стартом 21 липня, у якій Вінокуров переміг. Вона показала наявність у його організмі червоних кров"яних тілець двох видів, що означає переливання крові (гемотрансфузію). Визначили це за допомогою метода "проточна цитометрія", яка є ноу-хау Міжнародного союзу велосипедистів (UCI). Такий метод дозволяє безпомилково визначити переливання крові протягом місяця після застосування. Його визнали у 2004 році напередодні Олімпіади і застосовували у афінській антидопінговій лабораторії.

Згідно з результатами аналізу проби А, Вінокурову зробили переливання крові, найімовірніше, напередодні "розділки". Це і визначило колосальний відрив гонщика, який ще не зовсім відновився від сильного падіння на попередньому етапі.

- Гемотрансфузія дає величезну перевагу, причому відразу. Організм стає як новенький. Тому так довго і жили вампіри, - розповіли в медичній комісії UCI.

Команда "Астана", яку представляє Вінокуров, у повному складі була змушена залишити змагання.

Зараз ви читаєте новину «Вінокурова піймали на вживанні допінгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути