неділя, 27 січня 2019 20:13

Він міг стати зіркою АПЛ, але доля вирішила інакше - історія Еміліано Сали

На тижні світ шокувала звістка про безслідне зникнення аргентинського нападника Еміліано Сала. 28-річний форвард добре зарекомендував себе у французькому "Нанті" та отримав пропозицію мрії з АПЛ. "Кардіф" заплатив рекордні в історії клубу гроші - 18 мільйонів євро. Еміліано полетів в Британію, підписав контракт, та 21 січня повернувся в Нант, щоб попрощатись з партнерами та зібрати речі.

"Я зовсім знесилений. В Нанті займався речами, речами, речами і речами. Зараз я в літаку, який, схоже, ось-ось розвалиться. Я лечу в Кардіфф. Завтра вже буду тренуватися з новою командою.

Трохи пізніше форвард відправив ще одне повідомлення: "Як ви, брати і сестри, все добре? Якщо через півтори години у вас не буде новин від мене, то я не знаю, чи потрібно буде відправляти когось, щоб знайти мене. Тато,мені дуже лячно", - сказав Еміліано перед вильотом

Однак приблизно за годину до очікуваного прибуття повітряне судно зникло з радарів. Літак так і не прибув в аеропорт, після чого на його пошуки вирушили два вертольоти і кілька пошукових кораблів. Поліції острова Гернсі повідомила, що борт запитував екстрену посадку, перебуваючи на висоті близько 1 500 метрів.

Інтенсивні пошуки тривали три доби, однак знайти людей, або уламки літака так і не вдалось. Родичі, друзі і агент Еміліано Сали зібрали кошти, винайняли човни і дайверів для продовження пошуків, але результатів, як і раніше немає. Знайти живими Еміліано та пілота літака близькі до нуля.

  РА-46, на аналогічному літаку знаходився Еміліано Сала
РА-46, на аналогічному літаку знаходився Еміліано Сала

"Ми отримали виклик ввечері о 20:30, через сім хвилин після того, як зник зв'язок з літаком. Ми проводили пошукові роботи до півночі, після чого зробили перерву до ранку. Погода не сприяла пошукам – йшов холодний дощ, а ближче до ночі опустився туман, ми нічого не бачили. На даний момент погода прекрасна, море спокійне, небо чисте.

Якщо літак опинився у воді, то шансів вижити немає. Температура води близько 10-11 градусів, людина без захисту в такій холодній воді може протриматися не більше години.

Коли ми втратили зв'язок, літак знаходився в 24 кілометрах від найближчого острова, а за тієї висоти, на якій він летів, вони могли протягнути ще не більше 3-4 кілометрів. Якби вони приземлилися в зоні досяжності, їх би вже виявили.иЯ говорю свою думку, але я не думаю, що були якісь шанси вижити", – сказав голова пошукової служби Джон Фітцжеральд.

  Фанати "Наната" організували імпровізований меморіал пам'яті Еміліано Сали
Фанати "Наната" організували імпровізований меморіал пам'яті Еміліано Сали
Народився Еміліо в 1990 році в маленькому муніципалітеті Кулулу провінції Санта-Фе. Розпочав займатись футболом у академії "Проєктор Крекер", що була партнером французького "Бордо", в школу якого Еміліано і перейшов у 2010 році. Контракт з "Бордо" діяв до 2015 року, але більшість часу, Еміліо перебував в оренді в клубах нижче рангом.
У липні 2015 року перейшов в "Нант", уклавши з клубом п'ятирічний контракт. За 4 сезони у складі "Нанта" взяв участь у 116 матчах чемпіонату Франції і забив 42 голів. Особливо яскраво форвард діяв останні півроку. Була навіть інформація, про інтерес до форварда з боку київського "Динамо". Що правда "Нант" встановив непідйомну для "киян" ціну - близько 15 мільйонів євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Травма могла закінчити не лише його кар'єру, але й життя - історія Петра Чеха

У Нідерландах сталася трагедія з 13-річним голкіпером. Під час поєдинку дитячих футбольних команд воротар зіткнувся із суперником та помер у лікарні через декілька годин.

Зараз ви читаєте новину «Він міг стати зіркою АПЛ, але доля вирішила інакше - історія Еміліано Сали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути