середа, 27 вересня 2017 20:11

Відмовився грати за "Інтер": що потрібно знати про потенційного новачка збірної України

Відмовився грати за "Інтер": що потрібно знати про потенційного новачка збірної України
Марлос приїхав в Україну на початку 2012-го. Перейшов до "Металіста" з бразильського "Сан-Паулу". Фото: shahtar.com

Сьогодні ЗМІ повідомили, що бразильський півзахисник "Шахтаря" Марлос зовсім скоро отримає українське громадянство. Футболіст чекає від ФІФА документи, які дозволять йому виступати за національну збірну України. Дебютувати в ній він може вже в найближчих матчах кваліфікації КС-2018 проти Косова (6 жовтня) і Хорватії (9 жовтня).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легіонер "Карпат" навчився говорити "Слава Україні"

Марлос (повне ім'я Марлос Ромеро Бонфім) народився 7 червня 1988 року в Сан-Жозе-дус-Пиньяйс, Бразилія. У 18 років дебютував за клуб "Корітіба". Протягом свого першого сезону, він зіграв 33 гри і забив 4 м'ячі. У червні 2009 року перейшов до "Сан-Паулу". В січні 2012 року підписав 5-річний контракт із харківським "Металістом". Уже в лютому забив перший гол за новий клуб в матчі Ліги Європи проти австрійського "Ред Булла". Поєдинок завершився перемогою "Металіста", 4:1 і дозволив команді пройти до наступного раунду. Всього за харків'ян провів 53 матчі, забивши 9 голів.

У липні 2014 року підписав п'ятирічний контракт з донецьким "Шахтарем". У клубі грає на позиції правого вінгера. Поєдинок 11-го УПЛ сезону 2016-17 проти "Олімпіка" (1:1) став для бразильця 100-м у складі "гірників". Незадовго до цього гравець отримав офіційну пропозицію перейти в італійський "Інтер", але відмовився. "Мені є чому вчитися, і я хочу вигравати з "Шахтарем" багато трофеїв", - сказав він.

Зараз відчуваю себе абсолютно місцевим жителем. Навіть мама каже мені, що я вже більше схожий на українця

До можливої натуралізації і виступу в збірній України ставиться позитивно. "Зараз відчуваю себе абсолютно місцевим жителем. Навіть мама каже мені, що я вже більше схожий на українця. Якщо в майбутньому я отримаю таку пропозицію, то з величезною повагою розгляну її", - пару років тому говорив він.

"Якщо Марлос дійсно отримав український паспорт - негайно до збірної", - відреагував на подію головний редактор журналу "Футбол" Артем Франков.

"Марлос - чудовий футболіст. Якщо він хоче грати за збірну України, не потрібно від нього відмовлятися. У нас не так багато класних гравців, щоб розкидатися ними, особливо, коли йде боротьба за путівку на ЧС", - сказав екс-наставник збірної України Мирон Маркевич.

Нинішній тренер синьо-жовтих Андрій Шевченко також не проти бачити бразильця в команді, але підкреслює, що все залежить від самого гравця. "Марлос, наскільки я знаю, вже більше 5 років живе в Україні, тому він може претендувати на отримання українського громадянства. Якщо гравець прийме для себе таке рішення, то він і так увійде в число кандидатів у збірну. "Це наша чітка позиція - ми не даємо гарантій, а й дорога в команду відкрита для всіх українців, які показують хорошу гру".

У той же час спортивний журналіст Микола Несенюк не в захваті від ідеї бачити Марлоса в збірній.

"Якщо в збірній буде Марлос і йому подібні - тоді кранти. Це буде приниженням нашого футболу. Який з Марлоса українець, якщо він ні слова не може вимовити ні українською, ні російською? Якщо він не знає, де Україна на карті знаходиться?", - вважає Несенюк.

Всього за "Шахтар" Марлос зіграв 83 офіційні матчі, забивши при цьому 22 голи. На рахунку гравця також чимало красивих фінтів та результативних передач.

У травні нинішнього року став автором переможного гола в ворота "Динамо" у фіналі Кубка України.

Марлос може виявитися другим натуралізований бразильцем у складі збірної України. Першим став Едмар, який приїхав в Україну у 2003 році і виступав за "Таврію", "Металіст" та "Дніпро". Кар'єра в національній команді нашої країни в нього не склалася: за період виступу з 2011 по 2014 роки зіграв лише 15 матчів, забивши 1 гол. На даний момент виступає за американський клуб "Бока Ратон" в одній з аматорських ліг.

Зараз ви читаєте новину «Відмовився грати за "Інтер": що потрібно знати про потенційного новачка збірної України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути