пʼятниця, 19 травня 2017 21:00

"Навіть мама каже, що я вже більше схожий на українця": хто приніс "Шахтареві" Кубок України
14

Марлос забив єдиний м’яч у фіналі Кубка України і приніс трофей «Шахтареві»
Фото: shakhtar.com
Марлос забив єдиний м’яч у фіналі Кубка України і приніс трофей «Шахтареві»
Марлос забив єдиний м’яч у фіналі Кубка України і приніс трофей «Шахтареві»
Марлос забив єдиний м’яч у фіналі Кубка України і приніс трофей «Шахтареві»
Марлос забив єдиний м’яч у фіналі Кубка України і приніс трофей «Шахтареві»

"Це був дуже важливий гол для мене! Давно я не забивав, - каже герой фіналу Кубка України Марлос, гол якого приніс перемогу донецькому "Шахтареві" над київським "Динамо". - Не щастило, м'яч ніби не хотів йти у ворота, потрапляв у штангу і поперечину. Я багато працював, щоб допомогти "Шахтареві".

На 8-й хвилині бразилець взявся пробивати пенальті. Марлос хотів виконати удар у стилі Паненки, але влучив просто у поперечку.

А на 80-й хвилині один із найкращих та найтехнічніших гравців чемпіонату України реваншувався за промах. Голкіпер Андрій П'ятов вибив м'яч точно на Марлоса. Бразилець протягнув його вздовж карного майданчика й невідпорно пробив у верхній кут.

Футболіст не посоромився проявити емоції і заплакав просто на полі. А найбільше голу земляка радів Тайсон.

"У першому таймі не реалізував пенальті - хочу вибачитися за це перед уболівальниками і партнерами. А потім був момент воістину нереального щастя! Коли отримав м'яч, в ту ж секунду знав, що буду бити по воротах.

Це футбол. Те, що я так люблю в своєму житті! Тому не стримав емоцій і заплакав відразу після голу. Ми зробили "золотий дубль", і в наступному сезоні просто зобов'язані продовжувати в тому ж дусі.

Паулу Фонсека дуже важливий для нас. Він і тренерський штаб дали команді повну впевненість в тому, що ми робимо. Сподіваюся, попереду у нас ще багато щасливих моментів", - сказав Марлос після матчу.

Після фіналу Кубка України знову воскресли розмови про натуралізацію бразильця для збірної України.

Марлос виступає у нашому чемпіонаті з 2012 року. В Україну футболіста привіз харківський "Металіст". За два роки бразилець перейшов у "Шахтар" з яким підписав 5-річний контракт.

Легіонер не приховує, що хотів би одягнути синьо-жовту футболку і називає Андрія Шевченка своїм кумиром.

"Відчуваю себе абсолютно місцевим жителем. Мені подобається Україна. Навіть мама каже мені, що я вже більше схожий на українця, - якось зізнався бразилець. - Буду дуже радий продовжувати ту футбольну історію, яку пишу в Україні".

Сам наставник збірної України досить обережно підбирає слова, коли мова стосується натуралізації.

"Моя думка не змінилося: якщо футболіст вирішить виступати за збірну України, ми будемо про це думати і приймати рішення", - сказав Шевченко після фіналу Кубка України.

Зараз збірна України веде боротьбу у відборі на Кубок світу-2018. Вболівальники і частина українських футболістів виступають проти залучення в національну команду іноземців.

"Вважаю, що деякі гравці "Шахтаря" могли б підсилити збірну. Прізвища? Всі ті, чиї імена з'являються у пресі. Зокрема, Марлос. Тайсон вже заграний за збірну Бразилії.

Ніхто не каже, що потрібно натуралізувати велику групу гравців. Але якщо футболіст сам зацікавлений, то чому б ні? Таке відбувається практично у всіх країнах світу", - сказав минулого року нам в інтерв'ю один із лідерів "Шахтаря" і збірної України Тарас Степаненко.

Марлос Ромеро Бонфім народився 7 червня 1988 року у бразильському штаті Парана. Виступає на позиції атакувального півзахисника. Є вихованцем футбольного клубу "Корітіба". Також виступав за "Сан-Паулу".

Цьогорічне чемпіонство "Шахтаря" перше в кар'єрі Марлоса. На рахунку бразильця вже більше ста матчів за "гірників". Вболівальники обрали Марлоса найкращим гравцем команди у 2016 році.

Регулярно у пресі з'являються новини про зацікавленість у послугах Марлоса турецьких грандів. "Трабзонспор" готовий заплатити 6 мільйонів євро.

Але навряд чи "Шахтар" захоче відпускати свою зірку влітку. Попереду в команди груповий етап Ліги чемпіонів.

Марлос одружений і виховує сина Бернардо. Ім'я перекладається, як "сильний, як ведмідь". У футболіста є навіть відповідне татуювання на руці.

Бразилець якось зізнався, що не уявляє свого життя без футболу. Хоча його життя могло скластися зовсім по-іншому.

"У дитинстві у мене були серйозні проблеми зі спиною - наслідки родової травми. І це заважало мені не тільки грати в футбол, а й взагалі нормально рухатися. Будь-яке навантаження викликала дискомфорт в попереку.

У 12 років мені зробили операцію. Лікарі не давали гарантій. Говорили, що, можливо, поліпшення і не настане. Але завдяки Богу все в підсумку закінчилося добре, я граю і не відчуваю ніяких больових відчуттів", - каже Марлос.

А ще бразилець не приховує, що куштував горілку і йому подобається борщ. Після такого Марлоса точно можна брати у збірну України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" залив роздягальню шампанським після перемоги в Кубку України

Зараз ви читаєте новину «"Навіть мама каже, що я вже більше схожий на українця": хто приніс "Шахтареві" Кубок України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути