Ексклюзиви
вівторок, 16 січня 2018 10:38

"Відфутболимо диктатора!" - учасників Кубка світу закликають не їхати в Росію

У кількох країнах світу оголосили про акцію "Відфутболимо диктатора!". Вона спрямована на бойкот Кубка світу з футболу-2018 в Росії. Акція відбудеться 22 січня.

  “Поїздка на Кубок світу - це загравання з кривавим диктатором, яким є Путін”
“Поїздка на Кубок світу - це загравання з кривавим диктатором, яким є Путін”

Про це повідомляє Центр зовнішньополітичних досліджень. У Києві захід відбудеться 22 січня о 15:45 на Майдані Незалежності. Організаторами акції виступає Всесвітній рух патріотів України за підтримки ряду громадських об'єднань в Україні та світі.

Офіційні особи з числа країн-учасниць Кубка світу, а також футболісти, футбольні функціонери, вболівальники повинні відмовитися від поїздки на чемпіонат в країну, яка проводить агресивну, злочинну політику щодо України і Сирії.

"Розмови про те, що футбол поза політикою в цій ситуації виглядають як маніпуляції. Це є свідченням подвійних стандартів і несе загрозу ефективності спільних дій з боку західної спільноти по відношенню Росії як до країни-агресора.

Поїздка на Кубок світу - це загравання з кривавим диктатором, яким є Путін. Це також своєрідний акт підтримки кремлівського режиму, що б там не говорили функціонери ФІФА. У 1980 році Захід бойкотував Олімпіаду в Москві через агресію СРСР в Афганістані. Те ж саме потрібно по відношенню до Росії і сьогодні", - сказано в заяві організаторів акції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Найслабша група у господарів, а найсильніша в Аргентини": кому пощастило з жеребкуванням на Кубку світу

Збірна України втретє поспіль не зіграє на Кубку світу, посівши 3-є місце у відбірковій групі після Ісландії та Хорватії.

21-й Кубок світу з футболу пройде з 14 червня по 15 липня 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «"Відфутболимо диктатора!" - учасників Кубка світу закликають не їхати в Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути