субота, 12 жовтня 2013 18:22

Відбір ЧС -2014. Для потрапляння у "посів" плей - офф Україні потрібно молитися на Німеччину, Швейцарію і Литву

Відбір ЧС -2014. Для потрапляння у "посів" плей - офф Україні потрібно молитися на Німеччину, Швейцарію і Литву

Після перемоги в Харкові над командою Польщі збірна України знаходиться на другому місці в групі Н, маючи в своєму активі 18 очок. На одне очко команду Михайла Фоменка випереджає Англія.

Потрапити до Бразилії з першого місця українська дружина зможе за збігу двох умов. Перше - треба обіграти в гостях команду Сан-Марино, що більш, ніж реально. Навіть, не дивлячись на те, що через перебір жовтих карток гру пропускає ключовий захисник Євген Хачеріді. Друге - Англія не повинна вдома перемогти поляків, яким вже нічого не треба. Що складно. Незважаючи на те, що англійці до вчорашнього розгрому Чорногорії перемагали в групі тільки колективи з Сан-Марино та Молдови, шансів навіть на нічию у поляків мало. Крім того, як вже помітив наставник української команди, навряд чи у збірної Польщі буде достатньо мотивації, щоб викладатися в поєдинку з родоначальниками футболу.

Є ще варіант нічиї з Сан-Марино, за умови, що поляки обіграють англійців з різницею в 9 голів. Що виглядає, м'яко кажучи, нереально.

Отже Україні, судячи з усього, не уникнути процедури "вигризання" путівки на Мундіаль через стикові матчі.

Що нас чекає в плей - офф

Туди, як відомо, потрапляють 8 кращих команд з 9. що посіли другі місця у своїх групах - найгірша з них в стики не потрапляє. При цьому враховуються тільки очки, набрані в зустрічах з першими п'ятьма збірними групи. Тобто у випадку збірної України можна відкидати 6 очок, отриманих зі збірною Сан-Марино. З інших груп найгіршою другою командою, скоріш за все, стане представник групи В (Болгарія, Данія, Чехія чи Вірменія). У болгар, які йдуть зараз другими, 7 залікових очок, у Туреччини з групи D 10 очок і гра вдома з Голландією в останньому турі. Навіть якщо турки програють "помаранчевим", а болгари обіграють чехів, то османів може підстрахувати хтось з дуету Румунія (стільки ж очок, скільки у турків, і матч з естонцями) - Угорщина (комфортна гра з Андоррою).

Хто ж буде учасником плей -офф? Від групи А - Хорватія, С - Швеція, D - ситуація поки не ясна, Е - Словенія або Ісландія, F - Португалія або Росія, G - Греція чи Боснія з Герцеговиною, I - Франція чи Іспанія.

За кого треба переживати в останньому турі

Нагадаємо, що в плей - офф команди будуть розсіюватися за жовтневим рейтингом ФІФА. Якщо зробити огляд по групах, то виходить наступна картина.

А - Хорватія буде сіяною вище за Україну у будь-якому випадку.

В - тут, схоже, все ясно. Про всяк випадок зазначимо, що будь-який виходець звідти буде нижчий за Україну.

С - Швеція гратиме вдома з німцями і вкрай бажано, щоб вона там програла, пропустивши збірну України в "посів".

D - Рейтинг і турків, і румун, і угорців буде гірший, ніж в Україні.

Е - Ісландія буде нижчою за синьо - жовтих в будь-якому випадку, а от Словенія буде вищою. Правда, для цього їй потрібно буде обіграти на виїзді Швейцарію.

F - якщо повірити, що Португалія крупно (від 6:0 і більше) переможе Люксембург, а Росія програє Азербайджану, то Росія буде другою та сіяногою нижче за Україну. Якщо не повірити, то португальці будуть вищими за нас у будь-якому випадку.

G - греки точно будуть вищими, а от боснійці будуть нижчими за Україну лише в разі поразки від Литви.

I - Франція стане першою лише в разі перемоги грузин над іспанцями. Іспанці за рейтингом, зрозуміло, вищі за Україну, а от Франція - нижча.

Таким чином фанам збірної України варто вболівати за: Німеччину проти Швеції, за Швейцарію проти Словенії та за Литву в грі з Боснією, попутно трохи переживаючи ще й за Азербайджан проти Росії. У посіві точно буде Хорватія, швидше за все, Португалія, Греція (або майже напевно Боснія). Точно не буде серед сіяних Франції, майже напевно - Ісландії (Словенії) і Румунії (Угорщини, Туреччини). Загалом, останнє місце в четвірці сіяних заочно розіграють Швеція і Україна.

Зараз ви читаєте новину «Відбір ЧС -2014. Для потрапляння у "посів" плей - офф Україні потрібно молитися на Німеччину, Швейцарію і Литву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути