четвер, 09 листопада 2017 21:00

Від повної поразки Суркісів урятує тільки Лозанна

Від повної поразки Суркісів урятує тільки Лозанна
Григорій (ліворуч) та Ігор Суркіси, власники київського "Динамо"

Брати Суркіси ведуть гру на межі. Вони написали лист "Маріуполю", але в ньому жодного слова про те, що клуб готовий грати саме в цьому місті. Формулювання інше: "на футбольному полі". Припускаю, що на засіданні клубів УПЛ представники "Динамо" в усній формі підтвердили свою готовність їхати до Маріуполя, але офіційних підтверджень цьому поки немає. Інша річ, якщо хтось з клубів УПЛ викладе скрін листа від "Динамо", подібний до того, що зробив колишній співробітник "Шахтаря" Андрій Санін, але в ньому буде чітко зазначено: готові грати у Маріуполі, просимо підтримати нашу позицію.

Формулювання про "футбольне поле" дозволить Суркісам таки піти в Лозанну, хоча юридичні радники братів схиляються до того, що справа програшна. Основний аргумент – у Маріуполі грали інші команди, ніяких прецедентів щодо безпеки не сталося.

Якщо Суркіси, заваривши цю кашу, нахиляться перед клубом, який контролює їх головний суперник, уболівальники "Динамо" їм цього точно не пробачать

Але краще програти в Лозанні. Деякі отримали звідти ляпаса двічі за короткий термін і нічого. Хоча зрозуміло, що резонанс у справ різний.

А от якщо Суркіси, заваривши цю кашу, нахиляться перед клубом, який контролює їх головний суперник, уболівальники "Динамо" їм цього точно не пробачать. Бо долю матчу тоді вирішувати ненависний їм, та і усім притомним українцям, персонаж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випробування Маріуполем

Найочевидніше, він братам відмовить. І це буде правильно: варто вчитися жити за Регламентом, а не за поняттями. Це з нашої точки зору, бо господар ситуації керуватиметься іншими мотивами.

А що там хоче Порошенко – не так уже і суттєво. Зрозуміло, що до цієї справи президент дотичний побіжно, інакше б гримнув ще в серпні. Можливо, брати нині такі великодушні, бо їм повернули гроші.

Але це не має значення. Важливі тільки три речі.

1. Повна перемога Суркісів - Лозанна і її рішення, що в Маріуполі грати небезпечно.
2. Часткова поразка Суркісів - Лозанна визнає, що в Маріуполі можна грати.
3. Повна поразка Суркісів - вони відмовляються йти в Лозанну.

10 листопада Апеляційний комітет Федерації футболу має вирішити долю матчу "Маріуполь" - "Динамо". Контрольно – дисциплінарний комітет зарахував столичному клубу поразку, Суркіси поки що оскаржили це рішення в АК ФФУ.

Зараз ви читаєте новину «Від повної поразки Суркісів урятує тільки Лозанна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути