вівторок, 07 березня 2017 11:27

"Венгер розуміє, що дати більшого "Арсеналу" він вже не зможе" - експерт

"Венгер розуміє, що дати більшого "Арсеналу" він вже не зможе" - експерт
Громіков: "У топ-клубах на Венгера буде попит". Фото: i.ytimg.com

Сьогодні англійський "Арсенал" проведе повторний матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів проти німецької "Баварії". Першу гру у Мюнхені лондонці програли - 1:5. Після неї розмови про те, що наставник "Арсеналу" Арсен Венгер залишить свою посаду, актуалізувалися.

Оглядач англійського футболу порталу sportarena.com Іван Громіков поділився для Gazeta.ua своєю думкою щодо подальших перспектив Венгера.

"Поразка від "Баварії" не говорить ні про що. Нічого нового вона не відкрила, все було очікувано. Сім років поспіль команда вилітає в 1/8 фіналу. Це говорить про комплексні проблеми нинішнього "Арсенала", що в чемпіонаті країни, що в єврокубках. Головне - це нездатність витримувати тиск серйозних суперників. Якщо навіть вдається вистояти в першій грі, то у повторній все сиплеться.

Коли від команди починають чогось чекати і тисне відповідальність за результат - все, гри немає. Мабуть, починає нервувати сам Венгер, а його стан передається футболістам. З тієї ж "Баварією" перший тайм "Арсенал" провів непогано, а як тільки відчув, що у цієї "Баварії", з її не найкращою грою можна чимось розжитися - команду немов підмінили. Та й взагалі останнім часом Венгер в своїх коментарях все частіше говорить про ментальні проблеми своєї команди. Схоже, він сам вже розуміє, що нічого більшого дати їй вже не зможе найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Венгер назвав себе мазохістом

Це не означає, що він вирішить піти, але в цього року ймовірність така більше, ніж будь-коли. Сам він налаштований далі тренувати, не в "Арсеналі", так в іншому місці. Не сумніваюся, що в топ-клубах на нього буде попит, адже він виграв чимало трофеїв. Це вже, звичайно, після "Арсеналу" буде трохи не те, але все ж. Венгер все одно продовжує входити до числа провідних тренерів. А те, що не вигравав ще Лігу чемпіонів - далеко не показник. Кожну ситуацію треба розглядати окремо. Є такі, хто її вигравав, але великими вони так і не стали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арсен Венґер не знає, що робити з психологічним станом команди

А що стосується Венгера, то в історії "Арсеналу" він однозначно один з найбільших фахівців. І це одна з причин, за якої не бачу його в цьому клубі в іншій ролі. Він дуже енергійна людина, його функції давно вийшли за межі тренерських, він хоче весь час бути в курсі всього. І може вийти так, що він буде машинально лізти зі своїм статутом у чужий монастир. А це буде створювати несприятливий мікроклімат всередині колективу", - відзначає Громіков

Арсен Венгер очолює "Арсенал" 21-й рік. За цей час клуб виграв 15 трофеїв, але за останні 11 років тільки два - кубок Англії і Суперкубок країни. У Лізі чемпіонів команда останні 6 сезонів вилітає на стадії 1/8 фіналу.

Зараз ви читаєте новину «"Венгер розуміє, що дати більшого "Арсеналу" він вже не зможе" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути