вівторок, 02 березня 2010 12:50

Вболівальники "МЮ" збирають мільярд фунтів на викуп свого клубу

Вболівальники "МЮ" збирають мільярд фунтів на викуп свого клубу

Сімейство Глейзерів, яке володіє англійським "Манчестер Юнайтед", відмовилося продати клуб ініціативній групі вболівальників "Червоні лицарі", проте заможні шанувальники "МЮ" найближчим часом готові зробити нову пропозицію на суму не менше мільярда фунтів, пише The Guardian.

1 березня прес-секретар сімейства зробив офіційну заяву про те, що клуб не продається, тому що є важливою частиною бізнесу Глейзерів. Це заява пролунала у відповідь на масові протести вболівальників "МЮ", яких не влаштовує ризикована кредитна політика американських власників.

Тим не менше, група британських підприємців, яка називає себе "Червоні лицарі", продовжує вести організаційну роботу з викупу команди. Представник банку Goldman Sachs Джим О"Ніл, який є головним ініціатором процесу, заявив про те, що найближчим часом розраховує зібрати суму не менше мільярда фунтів стерлінгів.

Шанувальники "Юнайтед" хочуть, щоб клуб перейшов у колективне управління, тому що, на їхню думку, нинішні власники використовують команду виключно у власних меркантильних інтересах.

Найбільш активні протести з боку вболівальників пішли в січні 2010 року після повідомлення про те, що Глейзери планують за рахунок активів "МЮ" погасити борги власного хедж-фонду розміром близько 200 мільйонів фунтів. Крім того, американці поклали на клуб заборгованість на суму близько 500 мільйонів фунтів, які зайняли для придбання "Юнайтед".

26 лютого 2010 про своє банкрутство був змушений заявити інший клуб прем"єр-ліги - "Портсмут". Команда опинилася у фінансовій ямі через авантюрну фінансову політику власників, які купували гравців у кредит, а також оформляли у вигляді кредитів власні капіталовкладення в клуб.

В результаті загальний борг "Портсмута" склав більше 70 мільйонів фунтів. Якщо команда не буде розформована, наступний сезон вона проведе в Чемпіоншипі, тому що займає в елітному дивізіоні Англії останнє місце.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Вболівальники "МЮ" збирають мільярд фунтів на викуп свого клубу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути