понеділок, 14 вересня 2009 10:23

Вболівальники "Барси" вже називають Чигринського "українським царем"

Вболівальники "Барси" вже називають Чигринського "українським царем"

Повернувшись із збірної, український захисник Дмитро Чигринський дебютував у складі "Барселони". Перший матч Діми став другим для "Барси" в чемпіонаті, і другим переможним: цього разу був розбитий "Хетафе" - 2:0. Голи Ібрагімовича і Мессі.

Тренер каталонців Хосеп Гвардіола довірив Чигринському місце в стартовому складі, а не приберіг для заміни, як це часто буває з новачками. І до фінального свистка не міняв. Чутки про те, що прихід Чигринського може залишити без місця у складі капітана "гранатово-синіх" Карлеса Пуйоля поки залишилися чутками. Чигринський зайняв місце в центрі оборони разом з Піке, а 31-річний Пуйоль змістився на правий фланг. Дані Алвешу, який займає цю позицію, тренер надав відпочинок після двох матчів за збірну Бразилії.

Гвардіола задав позитивний тон всім подальшим коментарям про дебют українця: "Чигринський провів цю зустріч ідеально. Йому всього 22 роки і він ще принесе багато користі "Барселоні", - сказав тренер.

Місцеве видання Sport поставило Чигринському оцінку "вісім", відзначаючи холоднокровність і надійність українця. Такий же високий бал в "Барсі" отримали ще Піке і Мессі, в Ібрагімовича "дев"ятка", а в решти - від п"яти до семи балів. До речі, саме українець вніс одне з перших загострень у гри. Від своєї штрафної видав пас метрів на 50, Ібрагімович прийняв м"яч на груди, поліз в штрафну, і м"яч втратив - але Дімі потім за пас подякував.

"Спасибі партнерам і тренерам, вони дозволяють мені відчувати себе упевнено, а це дуже важливо для будь-якого гравця, - сказав сам дебютант. - Ми багато говорили з тренером, багато працювали на тренуваннях, щоб я був готовий до матчу".

В той же час Діма визнав, що працювати ще є над чим: "За матч я зробив декілька позиційних помилок, оскільки в "Шахтарі" ми грали трохи інакше і я ще не зовсім відвик від цього. Також гра показала, що треба більше розмовляти з партнерами. Тут кожен говорить іспанською. Сподіваюся, що теж вивчу цю мову. Зараз важко, але це всього лише питання часу. Зараз спілкуюся з Піке і Туре англійською".

"Барса" другий матч не пропускає, і цього разу в цьому є і заслуга Чигринського. Хоча в першому таймі гостей ледь не "розмочили", коли м"яч потрапив у штангу і хрестовину воріт Вальдеса.

Матч ЛЧ з "Інтером" в середу Чигринський проведе в ролі глядача (він вже заграний за "Шахтар"), а наступного разу вийти на поле може в неділю, коли до "Барселони" приїде мадридський "Атлетіко".

Газета Барселони "Спорт" на своєму сайті sport.es запропонувала вболівальникам оцінити дебют Чигринського.

juancalero: "Хороший центральний захисник для "Барси". Я був здивований, що в першому матчі він зіграв бездоганно, жодної помилки. Разом з Піке це буде хороша пара центральних захисників для чемпіонату. Гвардіола ще раз довів, що він знає толк у футболі".

Alfrdo Mira: "Український цар! Що сказати, здається, що він вже 10 років грає в "Барсі". Під час матчу я стежив саме за українцем. Він приніс максимум користі, але йому ще не вистачає впевненості, довгих передач. А гра головою - в порядку, сподіваюся, він забиватиме під час кутових!"

daniel: "Він мені сподобався. Але давайте оцінимо в кінці сезону або хоч би матчі через три".

За матеріалами "Сегодня"

Зараз ви читаєте новину «Вболівальники "Барси" вже називають Чигринського "українським царем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути