четвер, 08 жовтня 2009 14:49

Вболівальники можуть позбавити Сербію участі в ЧС-2010

Вболівальники можуть позбавити Сербію участі в ЧС-2010

ФІФА може позбавити збірну Сербії з футболу декількох очок у відбірному турнірі чемпіонату світу 2010 року. Така санкція загрожує сербам в тому випадку, якщо фанати цієї збірної порушуватимуть правила поведінки під час відбірних матчів ЧС-2010 з Румунією і Литвою. Про це повідомляє AFP.

Збірна Сербії у восьми матчах відбірного турніру ЧС-2010 набрала 19 очок і лідирує в своїй відбірній групі з відривом в чотири очки від Франції, яка займає друге місце. Таким чином, в двох зустрічах, що залишилися, сербам досить набрати три очки, щоб забезпечити собі путівку на першість світу.

З Румунією серби зіграють 10 жовтня 2009 року на своєму полі. З Литвою сербська команда зустрінеться 14 жовтня в гостях.

17 вересня в Белграді перед матчем місцевого "Партизана" з французькою "Тулузою" в Лізі Європи були побиті два вболівальники команди гостей. Один з них пізніше помер. "Партизан" уникнув покарання за цей інцидент, оскільки вболівальники були побиті за межами стадіону.

В ході відбірного турніру ЧС-2010 ФІФА вже кілька разів штрафувала Футбольний союз Сербії за поведінку вболівальників. Цього разу сербам погрозили позбавленням очок. Скільки саме балів ФІФА може зняти із збірної Сербії, не уточнюється.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Вболівальники можуть позбавити Сербію участі в ЧС-2010». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути