понеділок, 09 квітня 2007 15:58

Ватикан має намір побудувати власний футбольний стадіон

Автор: telegraph.co.uk
 

Місто-держава Ватикан збирається побудувати свій власний футбольний стадіон недалеко від Риму. Арена на 60 тисяч глядачів, будівництво якої почнеться в 2008 році, носитиме ім"я "Папи-спортсмена" Іоанна Павла II, повідомляє championat.ru.

Окрім спортивних змагань на арені планується проводити і масові релігійні акції. Стадіон буде побудований на ділянці, що належить Ватикану, розташованій приблизно в 30 км. на північ від Риму.

За відомостями джерел у Ватикані, державний секретар (голова уряду) Святого Престолу кардинал Тарчизіо Бертоне, відомий своєю любов"ю до футболу, попросив знаменитих швейцарських архітекторів Жака Херцога і Пьєра де Мерона представити до липня цього року проект стадіону. Ці архітектори прославилися, зокрема, як автори проекту "Алліанц-арени", побудованою в Мюнхені для чемпіонату світу по футболу 2006 року.

Доля стадіону, будівництво якого обійдеться, за оцінками експертів, в 350 млн. євро, залежить багато в чому від того, де УЄФА вирішить проводити чемпіонат Європи-2012 року. Якщо вибір буде зроблений на користь Італії, яку багато хто вважає фаворитом, власті країни, можливо, погодяться взяти участь у фінансуванні будівництва ватиканського стадіону.

Зараз ви читаєте новину «Ватикан має намір побудувати власний футбольний стадіон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути