вівторок, 08 грудня 2009 09:10

Васюник вимагає авансового фінансування ЄВРО-2012

Васюник вимагає авансового фінансування ЄВРО-2012

Віце-прем"єр-міністр України Іван Васюник взяв участь у нараді щодо підготовки країни до ЄВРО-2012, яка відбулася під головуванням Президента України. На зустрічі були присутні міські голови Києва, Донецька, Львова, Харкова, голови обласних державних адміністрацій, президент Федерації футболу України Григорій Суркіс та керівництво МОК "ЄВРО-2012".

Відповідальний в Уряді за підготовку до футбольного турніру Віце-прем"єр наголосив, що на засіданні Наглядової ради УЄФА 23 листопада Україна підтвердила спроможність чотирьох міст приймати матчі Євро-2012.

У своєму виступі Васюник зазначив, що найбільш важкі проблеми – організаційні, управлінські, законодавчі – вирішені.

"Фізичний прогрес на всіх ключових об"єктах досягнутий. Головне – у містах і в центрі з"явились команди, які здатні працювати на результат. Це дозволяє мені відповідально заявити: усі чотири міста спроможні вчасно і якісно підготувати інфраструктуру до турніру", – сказав Васюник.

Водночас, за словами урядового куратора ЄВРО-2012, головним системним ризиком, який сьогодні існує щодо підготовки України до турніру, залишається загроза стабільному фінансуванню процесу підготовки.

Тому Віце-прем"єр очікує, що у вівторок Кабінет Міністрів України на своєму засіданні прийме рішення щодо додаткового фінансування до кінця року підготовки ключових об"єктів ЄВРО-2012 на суму 395,4 млн. грн. та авансування робіт першого кварталу 2010 р. на суму 563,6 млн. грн.

"Єдиною переконливою відповіддю Української сторони може бути авансове фінансування до кінця року робіт першого кварталу 2010 року на ключових об"єктах. Затримка робіт в один – два тижні означає зрив підготовки об"єкта", – наголосив Васюник.

Також учасники обговорили низку інших питань з підготовки України до чемпіонату Європи з футболу.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Васюник вимагає авансового фінансування ЄВРО-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути