Ексклюзиви
четвер, 03 грудня 2009 16:37

Васюник готується до прийняття неординарних рішень по Євро-2012

Васюник готується до прийняття неординарних рішень по Євро-2012

Одне з актуальних питань підготовки двох країн до Євро-2012 – це готовність України і Польщі до активного функціонування українсько-польського кордону. Про це після зустрічі з польським Міністром спорту та туризму Адамом Гєршем повідомив віце-прем"єр-міністр України Іван Васюник.

За його словами, Україна розуміє залежність польської сторони у прийнятті рішення щодо тих чи інших візових режимів на час чемпіонату від позиції Європейського Союзу.

"Ми, разом з тим, висловлюємо позицію української сторони, що той потік туристів, який буде на той час, змушує нас готувати рішення неординарного характеру. Тут є багато можливостей, багато прикладів. Можливості перетинання кордону за наявності квитка на футбольний матч, аж до функціонування безвізового режиму на період проведення чемпіонату," – сказав Васюник.

Віце-прем"єр висловив впевненість, що чим ближче буде час до чемпіонату, тим більш чітко сторони розумітимуть схему функціонування кордону.

Також українська та польська сторони підтвердили готовність в найближчі дні приступити до імплементації спільної концепції безпеки.

"І Україна, і Польща на рівні міжвідомчої групи готові до цього," – підкреслив віце-прем"єр.

За словами Васюника дві країни напрацюють спільний план дій щодо організації не тільки спільних заходів в частині футбольних змагань, але й спільних заходів по молодіжних обмінах, по реалізації програми волонтеріату, і багато інших.

Нагадаємо, у рамках спільного українсько-польського комітету з підготовки до проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року працюють 10 груп.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Васюник готується до прийняття неординарних рішень по Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути