неділя, 14 червня 2020 11:09

Ващук хапав Торреса за труси

Ващук хапав Торреса за труси
Андрій Гусин намагається вибити м'яч з-під ніг Луїса Гарсії. Фото Getty Images

14 червня 2006 року збірна України дебютувала на Кубку світу. Наша команда зустрічалася зі збірною Іспанії й програла – 0:4.

Побиття українців почалося вже на 13-ій хвилині. Шовковський важко перевів м'яч на кутовий, а після його подачі Хабі Алонсо пробив головою – 1:0.

Не встигла наша збірна оговтатися, як суперник подвоїв рахунок. Вілья пробив штрафний, м'яч зачепив голову Русола, змінив напрям польоту й опинився в сітці – 2:0. Йшла 17-а хвилина гри.

Ващук щосили тягнув Фернандо за труси, але той встиг пробити

У другому таймі іспанці продовжили розпочате. Торреса вивели сам на сам із Шовковським. Наздогнати нападника спробував Владислав Ващук. Він щосили тягнув Фернандо за труси, але той встиг пробити. Шовковський парирував, але швейцарський арбітр Бузакка призначив пенальті, яке реалізував Давид Вілья – 3:0.

Після цього українці активізувалися й навіть мали кілька моментів. Однак на 81-ій хвилині Торрес довів справу до логічного завершення – 4:0.

Тренер України Олег Блохін згодом розповідав, що після поразки збирався покинути Німеччину. Однак випив пляшку горілки, а на ранок передумав.

Однак найкумедніша історія трапилася згодом. Форвард України Андрій Воронін у 2007 році підписав контракт із "Ліверпулем" і став одноклубником Фернандо Торреса. Удвох вони підписали труси іспанця й Воронін привіз їх в Україну, де подарував Ващуку. Владислав подарунок оцінив, оскільки підпис було зроблено Торресом по-російськи, під диктовку Вороніна.

Доля України на Мундіалі-2006 склалася якнайкращим чином. Після поразки від Іспанії Україна з таким самим рахунком – 4:0 розбила Саудівську Аравію та скромно обіграла Туніс – 1:0.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко востаннє врятував Україну

В 1/8 наша збірна після нульової нічиєї по пенальті перемогла Швейцарію – 3:0 і вийшла до чвертьфіналу, де поступилася майбутнім чемпіонам – збірній Італії з рахунком – 0:3.

Зараз ви читаєте новину «Ващук хапав Торреса за труси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути