четвер, 11 червня 2020 11:09

Шевченко востаннє врятував Україну

Шевченко востаннє врятував Україну
Андрій Шевченко щойно зрівняв рахунок у матчі Україна - Швеція на Євро-2012. Фото: dpa

11 червня 2012 року збірна України провела стартовий матч домашнього Євро. В групі D наша збірна в Києві приймала збірну Швеції.

Шведські фанати розташували свій табір на Трухановому острові і звідти рушили маршем ще задовго до початку гри. Стадіон "Олімпійський" через схожість прапорів увесь зафарбувався в синьо-жовті кольори.

У першому таймі більше атакувала Україна. Кілька разів на ударні позиції виходив 35-річний Андрій Шевченко, але влучити у ворота не зміг. Потім шведи вирівняли гру, й Ібрагімович пробив у штангу після високої подачі й удару головою.

А в другому таймі Швеція відкрила рахунок. Суддя не звернув уваги на страждання українського оборонця Євгена Селіна й дав шведам закінчити атаку. Златан отримав м'яч у воротарському майданчику і одним дотиком відправив його у ворота П'ятова.

Шевченко зрозумів маневр партнера швидше за захисників і одним дотиком переправив м'яч у ворота

Нашим пощастило відігратися майже відразу. На 55-й хвилині Гусєв і Ярмоленко протягли м'яч правим флангом. Ярмоленко трохи пофінтив перед захисником і віддав повітрям у центр карного майданчика. Шевченко зрозумів маневр партнера швидше за захисників і одним дотиком переправив м'яч у ворота – 1:1.

А ще через 7 хвилин Україна вперше в матчі вийшла вперед. Коноплянка виконав кутовий, Шевченко вміло звільнився від опіки Ібрагімовича й невідпорно пробив під ближню штангу – 2:1.

Шведи пішли вперед стіною. Вони втратили кілька стовідсоткових моментів і так і не зуміли зрівняти рахунок.

Надалі збірна України переїхала до Донецька, де в неї пропали запал, фарт і натхнення. Та ще й травмувався Шевченко. Українці програли Франції – 0:2 і Англії – 0:1 і вибули із турніру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко розплакався прямо на полі

Переможцем Євро стала збірна Іспанії, яка у фіналі котком пройшлася по збірній Італії – 4:0.

Зараз ви читаєте новину «Шевченко востаннє врятував Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути